Ο Ιαβέρης στο SPORT24: 'Το 5G θα είναι η λύση για τα θανατηφόρα τροχαία, θα νικήσει τους ηλίθιους'

Ο Ιαβέρης στο SPORT24: 'Το 5G θα είναι η λύση για τα θανατηφόρα τροχαία, θα νικήσει τους ηλίθιους'

Το θέμα με τον Ιαβέρη δεν είναι πως έχει δίκιο. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να έχει άδικο ένας άνθρωπος που μοιάζει να έχει κάνει σκοπό της ζωής του να μειώσει των αριθμών των ζωών που χάνονται στους ελληνικούς δρόμους.

Ο Ιαβέρης δεν αρκείται στο δίκιο, ούτε στις προτροπές. Μια ώρα μαζί του είναι αρκετή για να σε πείσει πως δεν είναι κάποιος που απλώς τονίζει το αυτονόητο.

Τόσα χρόνια έχει ψάξει και έχει σκεφτεί τα πάντα. Όλους τους τρόπους ευαισθητοποίησης, όλες τις γωνίες που θα του επιτρέψουν να πλησιάσει τους πάντες. Μεγάλους, νέους, φαντάρους, παιδιά.

Ξέρει τι να πει στον καθένα, πάει στα στρατόπεδα και δεν αρκείται στο “μην τρέχετε”, αλλά λέει στους φαντάρους “σκεφτείτε τους γονείς σας, σκεφτείτε αυτούς που σας αγαπάνε, πόσο θα τους λείψετε, κάντε το γι’ αυτούς”.

Το πάθος του όταν μιλάει για την οδηγική ασφάλεια είναι μεγαλύτερο απ’ όταν θυμάται τα νιάτα του, όταν στο Ράλλυ των Θεών τα έβαζε με τους “θεούς” ξένους οδηγούς και τους άφηνε πίσω του.

Έχει κάτι να πει για τον Ιάσονα και τον Mad Clip, την Πρωτοψάλτη, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τα κορίτσια του GNTM. Όχι με το πόδι στο γκάζι, αλλά με το μυαλό στο φρένο και τα μάτια μπροστά, να ψάχνουν διαρκώς τρόπους να γίνουμε καλύτεροι στον δρόμο.

Για να είμαστε καλύτεροι παντού.

Συνέντευξη στους Θέμη Καίσαρη και Ηλία Καλλονά

Ο Ιαβέρης στο SPORT24: 'Το 5G θα είναι η λύση για τα θανατηφόρα τροχαία, θα νικήσει τους ηλίθιους'

Ο Ιαβέρης έχει γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στο Ράλλυ Ακρόπολις. Επομένως, σε προσωπικό επίπεδο, οι αναμνήσεις θα τον συνοδεύουν μία ζωή.

“Για εμένα το Ράλλυ Ακρόπολις είναι η ευκαιρία να συγκριθείς με το απόλυτα γρήγορο. Είκοσι οδηγοί μοιράζονται σε 10 θεούς και 10 ημίθεους. Για παράδειγμα, αν έρθει μπροστά σου ο Άρι Βατάνεν νιώθεις ένα δέος. Όταν λέμε: ‘Ποιος είσαι, ο Βατάνεν’; Αποδεικνύεται πως μιλάμε για έναν θρύλο. Το ίδιο ισχύει για τους Χάνου Μίκολα και τον Κόλιν Μακ Ρέι. Είναι ασύγκριτοι. Οι οδηγοί εκείνης της εποχής είχαν ένα άλλο κύρος, υπήρχε μεγαλύτερος σεβασμός, δημιουργούσαν έναν μύθο γύρω από το όνομά τους.

Επειδή εκείνη την εποχή δεν υπήρχε το ίδιο ενδιαφέρον από τα ΜΜΕ, ήταν και μεγαλύτερη η ανυπομονησία να δεις τέτοιους οδηγούς από κοντά ή να τους ανταγωνιστείς σε έναν αγώνα. Τώρα, δεν περιμένει κάποιος να δει τον Οζιέ, τον Λεμπ ή τον Νεβίλ. Τον τρώει κάθε μέρα στη μάπα.

Όταν συνάντησα για πρώτη φορά αυτούς τους οδηγούς, υπήρχε μία ταπεινότητα και ένας σεβασμός. Στην πορεία, όμως, είδα πως είχα αντίστοιχη ταχύτητα με εκείνους. Μάλιστα, την τριετία από το ’78 έως το ’80, είχα μία μη εργοστασιακή Escort, υποδεέστερη από τους αντιπάλους μου, αλλά κατάφερα να τους…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: