Ο… Κανταφισμός της κυβέρνησης δεν αφορά μόνο τους Παναθηναϊκούς

Ο… Κανταφισμός της κυβέρνησης δεν αφορά μόνο τους Παναθηναϊκούς

Όταν μια κυβέρνηση κι ένας Υπουργός μπαίνει στη διαδικασία να εκβιάσει έναν Σύλλογο, φτάνοντας στο σημείο να ακυρώσει έναν δικό του Νόμο, ψηφισμένο από ευρύτατη πλειοψηφία, τότε τα πράγματα είναι επικίνδυνα.

Όποιος θεωρεί ότι το θέμα του ΟΑΚΑ και η αναξιοπιστία της κυβέρνησης, αφορά μόνο τον μπασκετικό Παναθηναϊκό και τους φιλάθλους του, είναι αφελής. Απελπιστικά.

Όταν μια κυβέρνηση κι ένας Υπουργός μπαίνει στη διαδικασία να εκβιάσει έναν Σύλλογο, φτάνοντας στο σημείο να ακυρώσει έναν δικό του Νόμο, ψηφισμένο από ευρύτατη πλειοψηφία, τότε τα πράγματα είναι επικίνδυνα. Όχι για τον Παναθηναϊκό, το μπάσκετ και τον αθλητισμό… Για την κοινωνία, για την διακυβέρνηση της χώρας, για την πατρίδα, για όλους!

Από την στιγμή που μια Κυβέρνηση κι ένας Υπουργός νιώθει ότι έχει αποκτήσει τη δύναμη του… Κανταφισμού σε ένα ευρωπαϊκό Κράτος, που θεωρητικά οι Νόμοι πρέπει να τηρούνται, τότε όλοι μας είμαστε υποψήφια θύματα των ορέξεων αυτών που κυβερνούν. Αυτών που θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν. Αυτών που θεωρούν ότι μπορούν να φυτεύουν προέδρους σε Ομοσπονδίες, τύπους που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου θα θεωρούνταν (τυπικά και ουσιαστικά) επικίνδυνοι για το άθλημα! Αυτών που θεωρούν ότι μπορούν να καθορίζουν τα αθλητικά δρώμενα, μοιράζοντας χρήμα όπου κι όπως γουστάρουν.

Δυστυχώς για την χώρα, για την κοινωνία, για σένα και για μένα, αυτοί που θα έπρεπε να τηρούν τους Νόμους, τους ακυρώνουν και τους χρησιμοποιούν ως μέσο πίεσης και εκβιασμού. Τους μετατρέπουν δηλαδή σε πατσαβούρια… Κι αν πιστεύουν ότι μπορούν να το πράξουν με τόση ευκολία απέναντι στην κορυφαία ομάδα όλων των εποχών στον ελληνικό αθλητισμό και τα εκατομμύρια των φιλάθλων της, σκέψου τι θα κάνουν αν έχουν απέναντι τους εσένα… Τον απλό πολίτη, τον εργαζόμενο, τον επαγγελματία, τον συνταξιούχο… Εσένα και μένα.

Αν ο Πρωθυπουργός είναι ενήμερος για τα όσα άκρως επικίνδυνα για τη Δημοκρατία, πράττει ο Υπουργός του, είναι συνένοχος. Αν δεν γνωρίζει (πάλι) είναι απλά ανεπαρκής. Η χώρα είναι εκτεθειμένη και στις δύο περιπτώσεις. Κι επειδή έχουμε μπροστά μας ζητήματα που απαιτούν υψηλό βαθμό αξιοπιστίας και υπευθυνότητας, εντός κι εκτός των τειχών, τέτοιες συμπεριφορές και τακτικές, απλά τρομάζουν…

Πηγή: Newsbomb.gr

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/el_GR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.5”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’,…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onsports.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: