Ο Καραλής επέστρεψε στην Ελλάδα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Καραλής επέστρεψε στην Ελλάδα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Εμμανουήλ Καραλής πάτησε ξανά σε ελληνικό έδαφος έπειτα από την εξαιρετική παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο 21χρονος πρωταθλητής τερμάτισε στην 4η θέση του τελικού στο άλμα επί κοντώ μόλις στην πρώτη συμμετοχή του σε Αγώνες.

“Ήταν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Έγινε πραγματικότητα το όνειρό μου. Πήγα και χάρηκα με την ψυχή μου, έδωσα την καρδιά μου και η αγάπη γι’ αυτό που κάνω με πήγε εκεί που με πήγε και μου έδωσε την 4η θέση. Τελειώνω τη χρονιά ως νέος με 4η θέση και από του χρόνου θα ανήκω στην κατηγορία των αντρών. Ύστερα από την 4η θέση υπάρχουν οι 3 πρώτες. Θέλει σκληρή δουλειά, υπομονή, επιμονή, αλλά πιστεύω όλα θα πάνε καλά”, δήλωσε αρχικά στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ο Καραλής επέστρεψε στην Ελλάδα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Εμμανουήλ Καραλής στο SPORT24: “Η μητέρα μου μού έκρυψε τι είχε πει ο γιατρός για να μην απογοητευτώ”

Στο αεροδρόμιο βρέθηκε η οικογένειά του για να υποδεχθεί τον Καραλή και μεταξύ άλλων ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα. Επιπλέον, υπήρχε και απλός κόσμος, για τον οποίο δήλωσε: “Είναι απίστευτο που με περιμένει κόσμος. Στενοχωρήθηκα λίγο καθώς έβλεπα από το παράθυρο του αεροπλάνου μια εικόνα που δεν είχα συνηθίσει, λόγω της φωτιάς. Η αγάπη του κόσμου με έκανε να το ξεχάσω για λίγο. Η σκέψη μου είναι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Να είναι υγιείς, να έχουν υπομονή και εύχομαι όλα να πάνε καλά”.

Ο Καραλής επέστρεψε στην Ελλάδα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Τέλος, ο Καραλής βρήκε ευκαιρία να μιλήσει και για τα θύματα μπούλινγκ και ρατσισμού, έχοντας υπάρξει κι ο ίδιος τέτοιο:Το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι να μιλήσουν. Είναι πολύ δύσκολο. Ήταν και για μένα πολύ δύσκολο. Μιλήστε στους γονείς, στους φίλους, στους καθηγητές. Λύσεις υπάρχουν, απλά το πρώτο βήμα είναι να καταφέρεις να πεις τι γίνεται, τι συμβαίνει και από εκεί και πέρα όλα είναι πιο εύκολα”.

Η συγκλονιστική μαρτυρία Καραλή για τον ρατσισμό μέσα στα γήπεδα και τα σχολεία: “Η αδερφή μου ήταν πιο δυνατή”

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: