Ο Λιόλιος συναντήθηκε με τον Αυγενάκη: 'Θέσαμε μια πρώτη εικόνα των προβλημάτων και των προθέσεων που έχουμε'

Ο Λιόλιος συναντήθηκε με τον Αυγενάκη: 'Θέσαμε μια πρώτη εικόνα των προβλημάτων και των προθέσεων που έχουμε'

Ο Βαγγέλης Λιόλιος συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Σεπτεμβρίου με τον Λευτέρη Αυγενάκη, στην πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών μετά την εκλογή του νέου προέδρου της ΕΟΚ. Η συζήτηση ήταν διεξοδική κι αφορούσε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της καλαθοσφαίρισης, ενώ συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία των δύο πλευρών και η προτεραιοποίηση των ζητημάτων (οικονομικά, θεσμικά, διοικητικά, ανάπτυξης και διεκδίκησης μεγάλων διοργανώσεων).

Ο Βαγγέλης Λιόλιος δήλωσε με αφορμή την πρώτη επαφή που είχε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού: “Ερχόμαστε στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, το οποίο είναι η σκέπη μας, το σπίτι μας, όλων των αθλημάτων όχι μόνο του μπάσκετ και το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να τιμήσουμε το σπίτι μας. Είναι ο βασικός λόγος που ήρθα πρώτα απ’ όλα εδώ. Στη συνέχεια να πάω στην έδρα της ελληνικής καλαθοσφαίρισης, όπου πια θα κάνουμε πράξη την ξεκάθαρη εντολή που πήραμε από τα σωματεία για να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα.

Έπειτα από πάρα πολλά χρόνια, όπου πρόεδρος στην ομοσπονδία μπάσκετ ήταν ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, έπειτα από μία πάρα πολύ επίπονη και μακρόχρονη εκλογική διαδικασία, με αρκετές αναβολές, είχα τη χαρά και την τιμή, μετά από μια δημοκρατικότατη διαδικασία, τα σωματεία να με ψηφίσουν και να αναλάβω αυτή τη θέση με ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα.

Θέσαμε στον Υφυπουργό μια πρώτη εικόνα των προβλημάτων και των προθέσεων που έχουμε, διότι τα ερασιτεχνικά σωματεία έχουν ανάγκες. Συζητήσαμε διεξοδικά όλα τα ζητήματα και υπάρχει πλήρης κατανόηση, θέλω να πιστεύω και υποστήριξη.

Τα σωματεία πέρασαν και περνάνε μια πολύ δύσκολη διαδικασία λόγω του covid-19 και ιδίως στις μικρές ηλικίες έχουν θέματα να λύσουν, με τα self test, τα rapid test.

Η σύστασή μου ως γιατρός και ως πρόεδρος, προς όλες τις ηλικίες, είναι ότι ο εμβολιασμός είναι η μόνη λύση. Σε αυτό πρέπει να προχωρήσουμε. Πρέπει να δούμε πώς θα στηρίξουμε τα σωματεία μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.

Το πρώτο που ζήτησα από τον Υφυπουργό είναι η κατανόηση των προβλημάτων και η άμεση προκαταβολικά βοήθεια των σωματείων τα οποία έχουν τεράστια προβλήματα.

Επιπλέον, στο μέλλον θα υπάρξουν και κάποιες νομοθετικές ρυθμίσεις, αυτό όμως είναι θέμα Υφυπουργού, ο οποίος κατανοεί πλήρως τα θέματα που μας απασχολούν, τα γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια και αυτό είναι κάτι που με εντυπωσίασε. Είχε πλήρη γνώση και είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσουμε σύντομα σε μια πολύ θετική κατεύθυνση“.

Αυγενάκης: “η νέα διοίκηση διακατέχεται από ένα πνεύμα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: