Ο Μητσοτάκης ρίχνει γέφυρες στην Κεντροαριστερά

H ξεχωριστή συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον δρομέα υπεραποστάσεων Μάριο Γιαννάκου και την Ελευθερία Τόσιου

Να ενώσει δυνάμεις από όλο το πολιτικό φάσμα, γκρεμίζοντας τα στενά κομματικά τείχη επιχειρεί ο πρωθυπουργός διευρύνοντας το κόμμα και ρίχνοντας γέφυρες στην Κεντροαριστερά.
Της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή 
Στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτιμούν ότι οι κινήσεις αυτές θα ενισχύσουν την κυριαρχία του κυβερνώντος κόμματος αλλά και τη δυναμική του πρωθυπουργού, δεδομένου ότι η απήχηση της κυβέρνησης υπερβαίνει πλέον το κεντροδεξιό κοινό, δυσκολεύοντας τις κινήσεις της αντιπολίτευσης. Στον αντίποδα παραδοσιακά κομματικά στελέχη επιδίδονται σε έναν εσωκομματικό αντίλογο, υποστηρίζοντας ότι ολοένα και αλλοιώνεται με τις διευρύνσεις αυτές το παραδοσιακό DNΑ της ΝΔ.
Ενίσχυση του κεντρώου προφίλ
Είναι χαρακτηριστικό ότι ποτέ άλλοτε σε κυβέρνηση της ΝΔ δεν συμμετείχαν τόσο πολλά πρόσωπα από τον κεντρώο και κεντροαριστερό χώρο. Τον κυβερνητικό κατάλογο των προερχόμενων από την κεντροαριστερά συμπληρώνουν οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Κυριάκος Πιερακάκης, Άκης Σκέρτσος, Λίνα Μενδώνη, Παναγιώτης Τσακλόγλου,  Δημήτρης Τσιόδρας και Άννα Στρατινάκη. Κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι δίπλα σε παραδοσιακά στελέχη της παράταξης συνυπάρχουν υπουργοί και υφυπουργοί με κεντροαριστερές καταβολές, βασικό κριτήριο για την επιλογή τους ήταν η ικανότητά τους και όχι η κομματική τους προέλευση. Οι επιλογές αυτές μαρτυρούν αφενός ότι η κυβέρνηση δεν έχει αγκυλώσεις και αφετέρου ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ηγεμονεύει στον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς που φτάνει στα όρια και της Κεντροαριστεράς. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την αρχηγία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, σήμανε και την έναρξη μιας μακράς πορείας ανανέωσης και παρά τον κίνδυνο των αντιδράσεων από τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους κατάφερε να ανανεώσει και να διευρύνει το κόμμα. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, η ανάταξη της χώρας περνάει μέσα από την κοινή οπτική των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων.
Έκπληξη με Διαμαντοπούλου
Μια ακόμη προσχώρηση στελέχους της κεντροαριστεράς και του παλαιού ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε η πρόταση από τον πρωθυπουργό της κας Άννας Διαμαντοπούλου ως υποψήφιας για τη θέση του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στη θέση του Άνχελ Γκουρία. «Η κυρία Διαμαντοπούλου αποτελεί μία υπερκομματική επιλογή, με πολυδιάστατη επιστημονική και κοινωνική διαδρομή» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταδεικνύοντας εκτός των άλλων, ότι ο πολιτικός χώρος του κέντρου είναι το μεγάλο ζητούμενο.
Τα ανοίγματα θα συνεχιστούν
Ένα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: