Ο νέος κινητήρας της Ferrari αγγίζει την ισχύ του Mercedes

Ο νέος κινητήρας της Ferrari αγγίζει την ισχύ του Mercedes

Στο Ιταλικό GP έγινε απολύτως εμφανές, τόσο στην κεντρική ευθεία όσο και στην πίσω ευθεία πριν από την Παραμπόλικα, ότι η SF21 υστερούσε σημαντικά σε τελική ταχύτητα – μην καταφέρνοντας να ανταγωνιστεί τις McLaren (που διαθέτουν κινητήρα Mercedes) μετά την επανεκκίνηση από την περίοδο του οχήματος ασφαλείας λόγω του ατυχήματος Χάμιλτον-Φερστάπεν.

Η ομάδα του Μαρανέλο είχε ανακοινώσει πριν από λίγες εβδομάδες ότι κατασκευάζει μια καινούρια μονάδα ισχύος για το 2022, την οποία θα τοποθετήσει στην SF21 στα τελευταία φετινά GP για την περαιτέρω εξέλιξή της. Ωστόσο, τώρα ο αγωνιστικός διευθυντής Ματία Μπινότο έκανε γνωστό ότι ο νέος κινητήρας έχει ολοκαίνουρια αρχιτεκτονική και τεχνολογία – ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχει 10-15 περισσότερους ίππους.

Ο νέος κινητήρας της Ferrari αγγίζει την ισχύ του Mercedes

Η αύξηση αυτή της ισχύος θα φέρει τη μονάδα της Ferrari στα επίπεδα της Mercedes, καθώς ο φετινός της κινητήρας υστερεί από της πρωταθλήτριας κατά 20 ίππους. Έτσι η Ferrari θα είναι ακρετά πιο ανταγωνιστική σε πίστες με μεγάλες ευθείες και πολύ γρήγορες στροφές, όπου η τελική ταχύτητα έχει αυξημένη σημασία.

Ο Μπινότο είπε, συγκεκριμένα: “Επιβεβαιώσαμε στη Μόντσα ότι η Ferrari υστερεί κατά 20 ίππους από τον κινητήρα της Mercedes που είχε η McLaren. Χάναμε τον περισσότερο χρόνο στο τελευταίο τμήμα της πίστας πριν από την Παραμπόλικα, και είχαμε παρεμφερή απώλεια στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού. Η έλλειψη ισχύος είναι επίσης εμφανής στην επανεκκίνηση ή στις προσπεράσεις”.

Αυτό δεν ήταν κάτι νέο για εμάς, αλλά δουλεύουμε νυχθημερόν μια εξέλιξη του κινητήρα που θέλουμε να την φέρουμε φέτος στην πίστα το συντομότερο δυνατόν. Πρόκειται για μια μεγάλη τεχνολογική μετάβαση στην υβριδική πτυχή του. Θα τον εισάγουμε στο αυτοκίνητο το συντομότερο δυνατόν, διότι όσο πιο νωρίς τον έχουμε τόσο το καλύτερο θα είναι για τη νέα σεζόν», κατέληξε ο Ιταλός.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Scuderia στοχεύει να έχει τον κινητήρα έτοιμο στο τριήμερο του GP Τουρκίας (στις 8-10 Οκτωβρίου), αρκεί να καταφέρει έγκαιρα να μεταφέρει τα νέα τμήματα του κινητήρα που διέπονται από συγκεκριμένους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, δεδομένου ότι περιέχουν επικίνδυνα και εύφλεκτα υλικά.

Λεκλέρ: Θέλει επιπλέον διετή επέκταση

Πέραν του θέματος του κινητήρα, ο Σαρλ Λεκλέρ φέρεται να θέλει -σύμφωνα με έγκυρες ιταλικές πηγές- να προχωρήσει από τώρα σε νέα, διετή επέκταση του ήδη πολυετούς του συμβολαίου με τη Ferrari. Ο Μονεγάσκος έχει συμβόλαιο για τρία χρόνια ακόμα με τη Scuderia, μέχρι το τέλος του 2024, αλλά θέλει να το επεκτείνει μέχρι και το 2026.

Ο Λεκλέρ έχει…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: