Ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, στη Game Night: 'Ο προπονητής της Εθνικής θα είναι Έλληνας'

Ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, στη Game Night: 'Ο προπονητής της Εθνικής θα είναι Έλληνας'

Από το βράδυ της Κυριακής 12 Σεπτεμβρίου, ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Λίγες μόλις ώρες μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας, αλλά και την ταυτόχρονη ανάδειξή του σε εκπρόσωπο της ΕΟΚ στην ΕΟΕ, ο Βαγγέλης Λιόλιος μίλησε στη Game Night του SPORT24 και έστειλε ενωτικό μήνυμα προς όλους όσοι αγαπούν και θέλουν να βοηθήσουν το μπάσκετ. Συνάμα αναφέρθηκε και στο “καυτό” θέμα του προπονητή της Εθνικής.

Αναλυτικά όσα είπε στη Game Night:

Επειδή είμαι τόσο αισιόδοξος, αλλά και συνειδητοποιημένος, βλέπω πόση δουλειά πρέπει να γίνει από αύριο το πρωί. Όταν βλέπεις μια επιτυχία ως ευθύνη, κυρίως με τον τρόπο που αυτή ήρθε, δηλαδή με την ψήφο των σωματείων. Είπαν ουσιαστικά “πάρε το μπάσκετ και προχώρα το εκεί που μας υποσχέθηκες, που το οραματίστηκες και είμαστε μαζί σου”. Αυτό είναι ευθύνη. Από εκεί και πέρα, πρέπει να σκέφτεσαι όλα αυτά που πρέπει να κάνεις, κι είναι πάρα πολλά. Το τελευταίο διάστημα είχαν αφεθεί όλα στη μοίρα τους, πρέπει να τα αλλάξουμε. Κι αυτά δεν αλλάζουν σιγά σιγά, αλλάζουν γρήγορα” ήταν η αρχική τοποθέτηση του Βαγγέλη Λιόλιου, ο οποίος ρωτήθηκε για το τι τον εκνευρίζει περισσότερο απ όλα και θέλει να αλλάξει πρώτα απ όλα:

Το πρώτο που θα κάνω, δεν θα αλλάξω, θα είναι να ενώσω όλο το ελληνικό μπάσκετ. Όχι εγωιστικά. Η μακρά προεκλογική διαδικασία του ενός έτους μάς έφερε ρωγμές. Δεν μας έβγαλε ενωμένους. Μας έμαθε πράγματα να μάθουμε, κυρίως από τα σωματεία σε όλη την Ελλάδα. Επειδή χωριστήκαμε σε παρατάξεις, αυτό δεν έκανε καλό. Στόχος μου είναι να ενώσουμε. Θα μιλήσω με τον κ. Φασούλα και τον κ. Παπανικολάου και όσους εξελέγησαν, αλλά κι αυτούς που δεν εξελέγησαν. Δεν περισσεύει κανείς. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής είναι το μπάσκετ, τα σωματεία αποφάσισαν ότι πρέπει να αλλάξει το μπάσκετ. Θα το αλλάξουμε όχι εγωιστικά, αλλά επειδή μας το ζήτησαν τα σωματεία. Μας έδωσαν μια εντολή, την οποία θα τιμήσουμε. Τους είπαμε τι οραματιζόμαστε και γι αυτό μας ψήφισαν. Αυτό που υποσχεθήκαμε, θα το κάνουμε πράξη. Όχι μόνος μου. Μόνος μου δεν μπορώ. Θα συνταχθούμε. Ο ένας θα γίνουν δέκα, οι δέκα θα γίνουν εκατό, οι εκατό θα γίνουν χίλιοι. Μόνο έτσι θα γίνουν οι αλλαγές. Προς μία κατεύθυνση, με ένα αξιακό σύστημα, που θα στηρίζεται στη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την ισονομία. Είναι τρεις έννοιες, που μπορεί να μας ακούγονται λίγο ξένες στη ζωή μας, αλλά για μένα είναι οι θεμέλιοι λίθοι για να προχωρήσουμε“.

– Η αυτοδυναμία σάς δίνει μια παραπάνω ώθηση για να…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: