Ο ΟΑΕΔ παραδίδει εργατικές κατοικίες στην Κέρκυρα

Ο ΟΑΕΔ παραδίδει εργατικές κατοικίες στην Κέρκυρα

Την Παρασκευή, 23 Απριλίου θα ξεκινήσει η σταδιακή παράδοση 30 εργατικών κατοικιών του οικισμού «Κέρκυρα V» του ΟΑΕΔ στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στους δικαιούχους, παρουσία του διοικητή του Οργανισμού, Σπύρου Πρωτοψάλτη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, τους τελευταίους 2,5 μήνες, παραδόθηκαν οι πρώτες 108 κατοικίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η παράδοση των κατοικιών σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου, που παρουσίασε μεγάλες καθυστερήσεις τα προηγούμενα 14 χρόνια, ταλαιπωρώντας τους δικαιούχους οικιστές. Δίνοντας προτεραιότητα στην επίλυση των χρόνιων τεχνικών, νομικών και οικονομικών εκκρεμοτήτων και με συντονισμένες και εντατικές προσπάθειες της διοίκησης και των αρμόδιων υπηρεσιών, σε στενή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και εκπροσώπους, η αποπεράτωση του οικισμού, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2007, βρίσκεται στο τελικό στάδιο».

Ο οικισμός «Κέρκυρα V» περιλαμβάνει 176 κατοικίες σε διώροφα κτίρια, καθώς και 6 καταστήματα, μία αίθουσα συγκέντρωσης και διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο. Η κατασκευή του αγωγού λυμάτων θα υλοποιηθεί, μέσω της προγραμματικής σύμβασης του ΟΑΕΔ, του δήμου και της ΔΕΥΑΚ (Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κέρκυρας), που υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2020 και θα χρηματοδοτηθεί από τον ΟΑΕΔ για ύψος έως 1.900.000 ευρώ. Έως την ολοκλήρωση του αγωγού, η αποχέτευση θα γίνεται, μέσω δεξαμενών, οι οποίες έχουν κατασκευαστεί με δαπάνη του ΟΑΕΔ, ενώ η μεταφορά των λυμάτων θα γίνεται από τη ΔΕΥΑΚ, έγκαιρα και με τη συχνότητα που απαιτείται.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: