Ο Όμιλος Βάλβη διευρύνει την παρουσία του AQUA Carpatica στην ελληνική αγορά

Ο Όμιλος Βάλβη διευρύνει την παρουσία του AQUA Carpatica στην ελληνική αγορά

Μιλήστε φθηνά & ποιοτικά σε Κινητά & Σταθερά Ελλάδας | voipphone.com.gr |

Περαιτέρω ώθηση στα σχέδια της Carpathian Springs SA για διεθνοποίηση του premium νερού AQUA Carpatica δίνει το ντιλ με την PepciCo που ανακοινώθηκε τον περασμένο Αύγουστο και αφορούσε στην πώληση του 20% των μετοχών του στον πολυεθνικό όμιλο. Η συμφωνία περιλαμβάνει το δικαίωμα διανομής του AQUA Carpatica σε Ρουμανία και Πολωνία και τη δυνατότητα επέκτασής του και σε άλλες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όπως σημείωσε χθες ο πρόεδρος της Carpathian Springs, Γιάννης Βάλβης, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης με δημοσιογράφους, «το AQUA Carpatica είναι μία μάρκα τόσο μοναδική όσο και ο τόπος προέλευσής της. Η συμφωνία με την PepsiCo, μας βοηθά να επεκτείνουμε το αποτύπωμά μας στην Ευρώπη και να διερευνήσουμε ευκαιρίες εισόδου σε νέες αγορές».

Οι πηγές του AQUA Carpatica βρέθηκαν από τον Γιάννη Βάλβη, Έλληνα της διασποράς τρίτης γενιάς από τη Σαντορίνη, με ιδιαίτερα σημαντική και πολύπλευρη επιχειρηματική δράση. Στην αγορά, το AQUA Carpatica παρουσιάστηκε το 2010 και σε μόλις τέσσερα χρόνια, μέχρι το 2014, έγινε το φυσικό νερό πηγής με τις περισσότερες πωλήσεις σε εθνικό επίπεδο. Μέχρι το 2016 καθιέρωσε μία διεθνή παρουσία σε 16 χώρες και σε τέσσερις ηπείρους. Το χαρτοφυλάκιο της AQUA Carpatica περιλαμβάνει το φυσικό μεταλλικό νερό και το φυσικώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό από παρθένες πηγές στα παρθένα δάση των Καρπαθίων Ορέων. Είναι το μόνο στον κόσμο χωρίς νιτρικά (το φυσικώς ανθρακούχο) και με ελάχιστα (το φυσικό μεταλλικό νερό). Σύμφωνα με τον κ. Βάλβη, η ποιότητα «χωρίς νιτρικά άλατα» καθιστά το AQUA Carpatica ιδανικό προϊόν για παιδιά και εγκύους και η εξαιρετική γεύση του το διακρίνει ως το ιδανικό νερό για το κανάλι HoReCa.

Στην ελληνική αγορά το μερίδιο του φυσικώς ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού AQUA Carpatica εκτιμάται περίπου στο 3% με παρουσία μόλις ενάμιση χρόνου. Μέσω του δικτύου της Mantis Group έχει τοποθετηθεί σε όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ (εκτός της Lidl). Στις προτεραιότητες της εταιρείας είναι η ενίσχυση των πωλήσεων μέσα από τα τρία κανάλια, οργανωμένο λιανεμπόριο (σούπερ μάρκετ), HORECA και χονδρεμόριο. Ερωτηθείς σχετικά με την τιμολογιακή και την προωθητική πολιτική που ακολουθεί η εταιρεία στην ελληνική αγορά, ο κ. Βάλβης τόνισε ότι στόχος είναι να μη μπει στο «παιχνίδι» των εκπτώσεων και προσφορών, καθώς ο καταναλωτής πρέπει συνειδητά να αγοράζει ένα ποιοτικό νερό για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και όχι με κριτήριο την τιμή. Ανέφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα τη Ρουμανία, όπου το μέσο εισόδημα είναι χαμηλότερο σε σχέση με την Ελλάδα και το…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: