Ο ορισμός της Εθνικής αποτυχίας, η αλήθεια του ντέρμπι κι ο… ευνοημένος Άρης!

Ο ορισμός της Εθνικής αποτυχίας, η αλήθεια του ντέρμπι κι ο… ευνοημένος Άρης!

Ο Μαρτυριάτης επανέρχεται για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους για την Εθνική Ελλάδος, για το ντέρμπι που έρχεται και για τον Άρη που έχει μεγάλη ευκαιρία!

*Απέτυχε η Εθνική ομάδα που δε βγήκε πρώτη στον όμιλο; Ναι απέτυχε! Ξεκάθαρα πράγματα. Αλλά το μέγεθος της αποτυχίας είναι αυτό που με κάνει να διαφωνώ με όσους ανήκουν στην πλευρά που… σκούζει!

*Διότι το χειρότερο για την Εθνική, είναι πως χωριζόμαστε πλέον σε κυβερνητικούς και αντί-κυβερνητικούς. Όχι σε επίπεδο κυβέρνησης της χώρας, αλλά του ποδοσφαίρου. Οι αντί-κυβερνητικοί φωνάζουν και χτυπιούνται, οι κυβερνητικοί προσπαθούν να μας πείσουν πως είδαμε ποδόσφαιρο που δεν έπαιζε ούτε η ομάδα που κατέκτησε το Euro.

*Καμία απ’ τις δύο πλευρές δε με ενδιαφέρει. Είναι αποτυχία ο αποκλεισμός, όμως πρέπει να σταματήσουμε να κρίνουμε την Εθνική κάνοντας σύγκριση με την ομάδα του 2004 ή του 2012 ή του 2014.

*Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε… πιάσει πάτο. Η Εθνική ομάδα ήταν αυτή που έχανε εύκολα απ’ τη Βόρεια Ιρλανδία, ντροπιάστηκε κόντρα στα Νησιά Φερόε και παραχωρούσε ισοπαλίες στο Λιχτενστάιν! Από εκείνο το σημείο μέχρι αυτό που είναι τώρα, υπάρχει πρόοδος. Δεν υπάρχει πισωγύρισμα. Άρα την αποτυχία να την ορίζουμε μεν, αλλά στο σωστό της μέγεθος δε…

*Τώρα που είπα Λιχτενστάιν, επειδή πάντα θυμόμαστε αυτούς που λείπουν, εκεί δεν ήταν που έπαιζε ο Μανωλάς που φωνάζει και παραπονιέται; Εκεί δεν ήταν που έκανε… μπου στον αντίπαλο επιθετικό για να χάσει το γκολ; Για να ξέρουμε και τι μας γίνεται, επειδή στο βωμό της «θυσίας» για λόγους συμφέροντος, κανείς δε θα βάζει τα παιδιά που προσπαθούν. Όπως Χατζηδιάκος κτλ. Κι εγώ έχω τη γνώμη μου για την αξία του καθενός, αλλά πάντα θα σέβομαι περισσότερο αυτούς που σέβονται και προσπαθούν, παρά όσους το παίζουν ιστορία από μακριά.

*Γι’ αυτό και σέβομαι δύο και τρεις φορές περισσότερο τους διεθνείς του Ολυμπιακού. Διότι είναι στη μέση μιας κατάστασης δύσκολης. Μαζί τους και ο Τσιμίκας που αναφέρθηκε το όνομά του χωρίς να το θέλει ο ίδιος (για το αν πρέπει να παίζει αυτός ή ο Γιαννούλης). Αυτά τα παιδιά προσπάθησαν για την Εθνική, αφήνοντας στην άκρη όλα τα υπόλοιπα και μπράβο τους!

*Πάμε παρακάτω… Ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός έρχεται. Με τις απουσίες του Ολυμπιακού αποκτά λίγο ενδιαφέρον, πριν δε νομίζω να είχε και τόσο. Όσο μπορώ να το πω για ένα ντέρμπι. Γιατί μη γελιέστε, ντέρμπι τα λέμε όλα σε αυτή τη χώρα πλέον, αλλά το πραγματικό, το γνήσιο, το… ορθόδοξο, είναι το συγκεκριμένο!

*Ακούω διάφορες σάχλες του στυλ «ίσως…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onsports.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: