Ο Πατέρας μου η Αθήνα, της Μάνιας Παπαδημητρίου – Monopoli.gr

Ο Πατέρας μου η Αθήνα, της Μάνιας Παπαδημητρίου - Monopoli.gr

Ο Πατέρας μου η Αθήνα της Μάνιας Παπαδημητρίου
Παλιοί κανταδόροι, πλούσιοι και φτωχοί, έμποροι και διανοούμενοι, εργαζόμενοι και φοιτητές μαζεύονταν κάποτε για να πιουν το κρασί τους και να τραγουδήσουν με κιθάρες κι ένα μπουζουκάκι όλα τους τα ντέρτια. Τη λαογραφία τούτης της πλευράς της Αθήνας εξερευνούν έξι νέοι και παλιότεροι ηθοποιοί και μουσικοί μέσα από τα μάτια του πατέρα. Έτσι όπως τα αφηγήθηκε στην κόρη, Μάνια Παπαδημητρίου.
Το νέο και το παλιό σιγοτραγουδούν παρέα… Έντεχνο, Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Μούτσης, Ξαρχάκος, Κηλαϊδόνης, Κραουνάκης αλλά και οπερέτα και παλιό ελαφρύ, Βέμπο, Μαρούδας και ρεμπέτικο, Βαμβακάρης, Τσιτσάνης αλλά και το λαϊκό της δεκαετίας του `60, Ζαμπέτας, Μοσχολιού, Χιώτης  και τόσοι άλλοι. Πόσο μας έχει λείψει όλους αυτούς τους μήνες αυτή η συνεύρεση τα βράδια!
Η σκηνοθέτις της παράστασης εξομολογείται:
«Νιώθοντας μέσα μου βαθιά πως έπειτα από τα τελευταία γεγονότα,με κοροναϊούς και τα λοιπάστην πόλη μου τίποτα δεν θα είναι όπως πρώτακαι όπως ήτανε παλιάΑισθάνομαι την ανάγκη να μιλήσω,Με αφορμή τα 200 χρόνια μετά την επανάστασηΓια την ίδια την πόλη των ΑθηνώνΚαι τα περίχωρά τηςΣυνδεδεμένα με τη μορφή του πατέραΠου έζησε εδώ 91 ολόκληρα χρόνια (1912-2003)Και μ’ έμαθε να τ’ αγαπώ κι εμέναΠου γεννήθηκα στην Αθήνα το 1963Αθήνα κόρη τ ουρανού,Ελλάδα μάννα γλυκιά της μαγεμένης συνεστίασηςΜε τα καφενεία, τις ταβέρνες και τα καπηλειάΕσύ πατρίδα της παρέας και της νοστιμιάς!Η Ελλάδα ήξερε από μικρό να σε μαθαίνειΌλα του κόσμου τα φαρμάκιαΜε στίχο και με μουσική να τα ξεχνάς»

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συγγραφέας: Μάνια Παπαδημητρίου

Σκηνοθεσία: Μάνια Παπαδημητρίου

Φωτισμοί: Γιάννης Ζέρβας
Παίζουν: Μάνια Παπαδημητρίου, Τάσος Αντωνίου, Μάτα Καστρησίου, Αθηνά Χατζηαθανασίου | Πιάνο: Μαρίνα Χρονοπούλου,
Κιθάρα: Τάσος Αντωνίου,
Μπουζούκι: Θοδωρής Ζέης
Διάρκεια: 120 λεπτά
Πληροφορίες: Γραφιστική Επιμέλεια: Εύα Λαμπάρα
Μοντάζ: Ίρις Κατσούλα
Παραστάσεις: Τετάρτη 8 και Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.monopoli.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: