Ο Πούτιν στέλνει νέους υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ σε Ατλαντικό και Ειρηνικό

Logo Image

Μια φρεγάτα εξοπλισμένη με νέους υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ Zircon που όπως είπε είναι μοναδικοί στον κόσμο, έστειλε σήμερα προς τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό ωκεανό, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε βιντεοδιάσκεψη με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και τον Ίγκορ Κρόχμαλ, διοικητή της φρεγάτας που φέρει την επωνυμία «Ναύαρχος του Στόλου της Σοβιετικής Ένωσης Gorshkov», ο Πούτιν είπε πως το πλοίο φέρει υπερηχητικά όπλα Zircon.

«Αυτή τη φορά το πλοίο είναι εξοπλισμένο με το τελευταίο σύστημα υπερηχητικών πυραύλων ‘Zircon’, που δεν υπάρχει κάτι ανάλογο», ανέφερε ο Πούτιν που έχει εμπλακεί σε μια αντιπαράθεση με τη Δύση σχετικά με τον πόλεμό του στην Ουκρανία.

«Θα ήθελα να ευχηθώ στο πλήρωμα του πλοίου επιτυχία στην υπηρεσία τους για το καλό της Πατρίδας», συμπλήρωσε.

Ο Σοϊγκού είπε πως το Gorshkov θα πλεύσει στον Ατλαντικό και τον Ινδικό ωκεανό και στη Μεσόγειο. «Αυτό το πλοίο, εξοπλισμένο με [πυραύλους] ‘Zircon” είναι ικανό να εντοπίζει το στίγμα και να καταφέρνει ισχυρά πλήγματα εναντίον του εχθρού στη θάλασσα και στην ξηρά», είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι οι υπερηχητικοί πύραυλοι, γνωστοί ως Tsirkon ή Zircon, μπορούν να υπερισχύσουν οποιουδήποτε πυραυλικού αμυντικού συστήματος. Οι πύραυλοι πετούν με ταχύτητα εννέα φορές μεγαλύτερη της ταχύτητας του ήχου και έχουν βεληνεκές άνω των 1.000 χιλιομέτρων, είπε ο Σοϊγκού.

Η Ρωσία, η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποδυθεί σε μια κούρσα για υπερηχητικά όπλα. Λόγω των ταχυτήτων τους, πάνω από πέντε φορές μεγαλύτερες της ταχύτητας του ήχου και της ικανότητας ελιγμών τους, τέτοια όπλα θεωρούνται ως ένας τρόπος για την απόκτηση πλεονεκτήματος απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Σημειώνεται ότι ο στόχος ενός υπερηχητικού όπλου είναι πολύ πιο δύσκολο να εκτιμηθεί απ΄ό,τι για τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: