Ο πρίγκιπας Χάρι σπάει την ομερτά του Μπάκιγχαμ για $20 εκατ.

Ο πρίγκιπας Χάρι σπάει την ομερτά του Μπάκιγχαμ για $20 εκατ.

Πόσα πλήγματα να δεχτεί η βρετανική βασιλική οικογένεια; Το ζεύγος Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ, πάντως, δεν μοιάζει διατεθειμένο να περιορίσει το ανελέητο σφυροκόπημα. Η χαριστική βολή έρχεται, μάλιστα, μέσω της νέας αυτοβιογραφίας του εγγονού της βασίλισσας Ελισάβετ. Ετσι, η πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη του ζεύγους στην Οπρα Γουίνφρεϊ, που συντάραξε συθέμελα το Παλάτι, υποβαθμίζεται σε ορεκτικό…
Τα απομνημονεύματα θα είναι το κυρίως πιάτο. Και τι πιάτο! Αν μη τι άλλο, πικάντικο. Το βιβλίο βρίσκεται στα σκαριά εδώ και έναν χρόνο, υπό άκρα μυστικότητα. Το όνομα του ανθρώπου που έχει αναλάβει τη συγγραφή ως ghostwriter (συγγραφέας-φάντασμα) δεν θα υπάρχει πουθενά. Πρόκειται για τον διακεκριμένο δημοσιογράφο και συγγραφέα Τζον Τζόζεφ Μέρινγκερ. Πάντως, δεν είναι να τον λυπάσαι. Εχει ήδη λάβει ως αμοιβή 1 εκατ. δολάρια. Τις συστάσεις μεταξύ του συγγραφέα και του Χάρι έκανε ο ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ που έχει συνεργαστεί με τον πρώτο και διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον πρίγκιπα. Ο Χάρι, ο οποίος εγκατέλειψε τα αξιώματα και τη χώρα του εξαιτίας της ελλιπούς -όπως τουλάχιστον διατείνεται- υποστήριξης που είχε από την οικογένειά του όταν δέχτηκε επίθεση από τα αιμοδιψή media, θα σταθεί για μία ακόμα φορά απέναντι στο Παλάτι. Προτίθεται να σπάσει την ομερτά που αποτελεί τον ιερότερο κανόνα των μελών της δυναστείας.

Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στη μαφία, η παραβίαση του άγραφου νόμου της σιωπής στην περίπτωση του Μπάκιγχαμ δεν τιμωρείται με θάνατο, αλλά με εξοστρακισμό. Η τηλεοπτική συνέντευξη έχει ήδη προκαλέσει βαθύ ρήγμα στη βασιλική οικογένεια και το βιβλίο πιθανολογείται ότι θα σπρώξει τις εύθραυστες σχέσεις στην πλήρη και οριστική ρήξη.

Το επίμαχο βιβλίο θα κυκλοφορήσει από τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House. Είναι ο ίδιος οίκος με τον οποίο συνεργάστηκε και η σύζυγος του Χάρι. Εκεί κυκλοφόρησε το πρώτο της παιδικό βιβλίο «The Bench», το οποίο πραγματεύεται τη σχέση πατέρα – γιου. Οπως η ίδια έχει αποκαλύψει, το εμπνεύστηκε μετά τη γέννηση του γιου της Αρτσι και τον δεσμό μεταξύ του συζύγου της και του πρωτότοκού τους, του οποίου έγινε μάρτυρας.
Αποδεικνύεται ότι αυτό ήταν μόνο η αρχή. Προλείανε το έδαφος για την πραγματική συμφωνία μεγατόνων που είναι η βιογραφία του Χάρι. Δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και αυτή της Μαρκλ, καθώς μοιάζει να έχει υπάρξει μια συμφωνία του ζεύγους με τον συγκεκριμένο οίκο για έναν αριθμό βιβλίων. Παρότι δεν αποκαλύφθηκαν οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας των απομνημονευμάτων του Χάρι, έγιναν…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: