Ο πρώτος αγώνας ποδοσφαίρου διάρκειας 79 λεπτών και με νέους κανονισμούς

Please select a featured image for your post

Ο πρώτος αγώνας ποδοσφαίρου διάρκειας 79 λεπτών και με νέους κανονισμούς

Το Future of Football Cup πρόκειται για ένα τουρνουά Κ19 μεταξύ Αϊντχόφεν, Άλκμααρ, Λειψίας και Μπριζ, στο οποίο το future πιθανότατα δεν αφορά σε παίκτες, αλλά στο ίδιο το ποδόσφαιρο.

Το εν λόγω τουρνουά προκάλεσε ευρείες συζητήσεις προ ημερών, όταν η Mundo Deportivo αποκάλυψε ότι θα λειτουργήσει ως test-event για ορισμένες κοσμοϊστορικές αλλαγές κανονισμών που δοκιμάζει η FIFA. Η παγκόσμια ομοσπονδία απάντησε ότι δεν κάνει δοκιμές κανονισμών ποδοσφαίρου, ωστόσο η αλήθεια βρισκόταν κάπου στη μέση.

Το Future of Football Cup διεξήχθη κανονικά, με νέους κανονσμούς, αλλά όχι υπό την αιγίδα της FIFA. Το Athletic τους παρακολούθησε και έβγαλε ορισμένα συμπεράσματα για το… μέλλον του ποδοσφαίρου που θα έχει διάρκεια 78 λεπτών!

Οι πέντε αλλαγές κανονισμών που εφαρμόστηκαν

Οι διοργανωτές εφάρμοσαν πέντε τεράστιες αλλαγές στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου, οι οποίες χρησιμοποιούνται στο ποδόσφαιρο σάλας αλλά και σε άλλα αθλήματα όπως το μπάσκετ ή το χάντμπολ και επηρέασαν στο μέγιστο βαθμό τη ροή του αγώνα.

  1. Ο αγώνας αποκτά αντίστροφη χρονομέτρηση. Κάθε ημίχρονο διαρκεί 30 λεπτά και ο χρόνος σταματά με κάθε διακοπή
  2. Κάθε παίκτης που δέχεται κίτρινη κάρτα τίθεται εκτός αγώνα για πέντε λεπτά
  3. Οι προπονητές έχουν δικαίωμα για απεριόριστες αλλαγές στη διάρκεια του αγώνα
  4. Τα πλάγια εκτελούνται με το πόδι
  5. Οι στημένες φάσεις μπορούν να εκτελεστούν χωρίς πάσα ή σουτ, αλλά με τον εκτελεστή να ντριμπλάρει ή να αγγίζει την μπάλα

Τα συμπεράσματα από την εφαρμογή

Το Athletic παρακολούθησε μέσω του player στο ESPN την αναμέτρηση της Άλκμααρ με τη Λειψία που έληξε με 6-0 υπέρ των Ολλανδών. Το 1ο ημίχρονο διήρκεσε μόλις 38 λεπτά και κατά συνέπεια μόνο 8 λεπτά δεν παίχτηκε αγώνας. Το 2ο ημίχρονο διήρκεσε 48:32 και με 30 λεπτά καθαρό χρόνο, η εικόνα θύμισε ημίχρονο με τους ισχύοντες κανονισμούς. Συνολικά, σε περίπου 79 λεπτά υπήρξε 60 λεπτά καθαρός χρόνος μπάλας, όταν στο σημερινό ποδόσφαιρο τα 60 λεπτά καθαρού αγώνα αντιστοιχούν σε 90λεπτο.

Σημαντική συμβολή στον αγώνα έπαιξαν οι 5λεπτες αποβολές των παικτών που δέχονταν για πρώτη φορά κίτρινη κάρτα. Η Λειψία δέχθηκε δύο γκολ όταν έμεινε για πρώτη φορά με 10 παίκτες και δέχθηκε άλλο ένα γκολ όταν ο δεύτερος παίκτης που αποβλήθηκε για 5 λεπτά επέστρεφε στον αγωνιστικό χώρο από την τιμωρία του. “Ίσως είναι υπερβολικά τιμωρητικό”, χαρακτήρισε το μέτρο ο Άλεξ Στιούαρτ που επιμελήθηκε το κείμενο του Athletic.

Αρκετή αμφισβήτηση για τη χρησιμότητά του γνώρισε το μέτρο για τις απεριόριστες αλλαγές. Ο δημοσιογράφος ήταν σκεπτικός για τις συνεχείς διακοπές της…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: