Ο Θοδωρής Βλάχος στο SPORT 24: 'Δεν θα κάτσω μπάστακας στην Εθνική και δεν θα φεύγω'

Ο Θοδωρής Βλάχος στο SPORT 24: 'Δεν θα κάτσω μπάστακας στην Εθνική και δεν θα φεύγω'

Ο Θοδωρής Βλάχος μέχρι πριν από την κατάκτηση του ασημένιου Ολυμπιακού μεταλλίου φλέρταρε με το χαρακτηρισμό του ακριβοθώρητου. Απέφευγε τις πολλές δηλώσεις. Πίστευε ότι θα κουράσει λέγοντας τα ίδια και τα ίδια για τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος. Ήθελε να μιλάει μόνο για τα δύσκολα και κρίσιμα παιχνίδια της Εθνικής και του Ολυμπιακού στην Ευρώπη.

Συνέντευξη στη Μαρία Καούκη

Πλέον, ζει μια άλλη συνθήκη. Η Εθνική πόλο των ανδρών κατέκτησε το ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο. “Τώρα, πρέπει να μιλήσετε”, εξήγησε στους αθλητές του. Ξέρει ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που έχει δοθεί στο άθλημα για να ξεφύγει από παθογένειες χρόνων. Για να αποκτήσει η Εθνική ομάδα, έστω ένα αξιοπρεπές κολυμβητήριο για τις προετοιμασίες της και το άθλημα προβολή ανάλογη των επιτυχιών του.

Μίλησε και ο ίδιος. Ανέφερε στο SPORT24 μια σειρά από κινήσεις που πρέπει να γίνουν στον υγρό στίβο και το μεγάλο “θέλω” του, που είναι η παραμονή του στο τιμόνι της “γαλανόλευκης”. Ψηλάφισε ξανά τους αγώνες της ομάδας στο Τόκιο και εστίασε στις αποφάσεις που έλαβε μετά το Ρίο.

Αποφάσεις που προκάλεσαν κριτική, αλλά εκ του αποτελέσματος τον δικαίωσαν. Αποκάλυψε το παράπονο που έχει από τον εαυτό του και ότι είναι φανατικός οπαδός της Λίβερπουλ. “Δεν γίνεται να είσαι Ολυμπιακός και να μην είσαι Λίβερπουλ”, είπε.

Ο Θοδωρής Βλάχος στο SPORT 24: 'Δεν θα κάτσω μπάστακας στην Εθνική και δεν θα φεύγω'

“Ήρθε το πολυπόθητο (μετάλλιο)”. Αυτή ήταν η πρώτη κουβέντα του στη συνέντευξη. Το Ολυμπιακό μετάλλιο ήταν πόθος δεκαετιών για την Εθνική πόλο ανδρών.

“Τον τελευταίο καιρό ακουγόταν πολύ η λέξη ”μετάλλιο”, όχι μόνο από ανθρώπους του χώρου μας. Η ομάδα από το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε το 2015 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν κι έπειτα είναι συνεπής στη διεκδίκηση μιας διάκρισης. Έχουμε φτάσει άλλες τρεις φορές κοντά στα μετάλλια, σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο. Δεν τα καταφέραμε, φτάσαμε μέχρι την τετράδα. Ήμασταν πάντα κοντά και όλοι πιστεύαμε ότι θα έρθει αυτό το μετάλλιο, η διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ακόμη και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είχαμε πολύ καλή πορεία, αλλά στον προημιτελικό η Ιταλία ήταν καλύτερη απ’ ό,τι εμείς και χειρίστηκε πιο σωστά τον αγώνα. Εκείνη την περίοδο, την Ιταλία την είχαμε νικήσει σε πέντε παιχνίδια. Δύο στο Καζάν, στο World League δύο και σε ένα τουρνουά. Οι Ιταλοί διαχειρίστηκαν πιο σωστά εκείνες τις πέντε ήττες απ’ ό,τι εμείς τις πέντε νίκες. Ήταν πιο αποφασισμένοι.

Οι τρεις αποτυχημένοι ημιτελικοί έκαναν τη διαφορά στο Τόκιο

Αυτό συνέβη σ’ εμάς στο Τόκιο. Θα ερχόταν αυτή η στιγμή, επειδή…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: