Ο Τζόνσον παρουσιάζει τη στρατηγική για τις ενισχυτικές δόσεις εμβολίου

Ο Τζόνσον παρουσιάζει τη στρατηγική για τις ενισχυτικές δόσεις εμβολίου

Τον οδικό χάρτη για τις ενισχυτικές δόσεις εμβολίων κατά της νόσου Covid- 19 παρουσιάζει σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, αποκαλύπτοντας την στρατηγική με την οποία η Βρετανία θα θωρακίσει με την τρίτη την δόση του εμβολίου τους πιο ευάλωτους και ηλικιωμένους.
Πρόκειται για ένα σχέδιο που θα αποτελέσει τη βασική γραμμή άμυνας για την πρόληψη ενός εθνικού lockdown φέτος τον χειμώνα, όπως αναφέρει το BBC.

Η κυβέρνηση Τζόνσον έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι θα εγκαταλείψει τα σχέδια για πιστοποιητικά εμβολιασμού ως προϋπόθεση εισόδου σε νυχτερινά κέντρα, τερματίζοντας και μερικές από τις έκτακτες εξουσίες της για την αντιμετώπιση της COVID-19, ενώ το lockdown θα είναι η τελευταία λύση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όπως μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ, ο ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ θα εστιάσει την στρατηγική του στα εμβόλια αλλά και στα διαγνωστικά τεστ, στην προσπάθεια να αντιμετωπίσει τον κορωνοιό, συμπεριλαμβανομένου και του προγράμματος των ενισχυτικών εμβολιαστικών δόσεων.

«Η πανδημία απέχει από το να τελειώσει, αλλά χάρη στο εξαιρετικό εμβολιαστικό πρόγραμμά μας, τις νέες θεραπείες και τα διαγνωστικά τεστ μπορούμε να ζήσουμε με τον κορωνοϊό, χωρίς σημαντικούς περιορισμούς στις ελευθερίες μας», ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του ο Τζόνσον.

«Θα καθορίσω ένα ξεκάθαρο σχέδιο για το φθινόπωρο και το χειμώνα που ο κορωνοϊός έχει ένα φυσικό πλεονέκτημα, ώστε να προστατεύσουμε όσα κερδίσαμε»., τόνισε.

Μέχρι στιγμής, η Βρετανία έχει καταγράψει 134.000 θανάτους από την COVID-19 και περισσότερα από επτά εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η «Κοινή Επιτροπή της Βρετανίας για τον Εμβολιασμό και την Ανοσία» (JCVI) θεωρεί ότι οι ηλικιωμένοι και όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα για το πρόγραμμα ενισχυτικής εμβολιαστικής δόσης κι ότι αυτό θα μπορούσε να αρχίσει το μήνα που διανύουμε.

Κι ενώ ο Mπόρις Τζόνσον έχοντας σήμερα στο πλευρό του τον υπουργό Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ, θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο το πρόγραμμα των ενισχυτικών δόσεων θα υλοποιηθεί για τους πιο ευάλωτους, κορυφαίοι επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένων και επιστημόνων από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, αλλά και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σε χθεσινό άρθρο τους που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Lancet, τόνισαν ότι οι ενισχυτικές εμβολιαστικές δόσεις κατά της COVID-19 δεν είναι ακόμη αναγκαίες για το γενικό πληθυσμό.

Σύμφωνα, πάντως, με την βρετανική…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: