Οδηγός του Γκάρι Ροντρίγκες η αλεγρία

Οδηγός του Γκάρι Ροντρίγκες η αλεγρία

Αλεγρία. Η ευτυχία στα πορτουγκέζικα. Η γλώσσα που μιλάνε στο Κάπε Βέρντε, στην πατρίδα των προγόνων του Γκάρι Ροντρίγκες. Η γλώσσα στην οποία τραγουδάει ο Κίνο Καμπράλ, συμπατριώτης και αγαπημένος περφόρμερ του 31χρονου ακραίου επιθετικού. Αλεγρία. Λέξη, ιδιότητα, κατάσταση που αποτελεί την επιτομή της ζωής του, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Ρότερνταμ (από οικογένεια μεταναστών από το Κάπε Βέρντε), o μεγαλύτερος μεταξύ τεσσάρων αδερφών και μιας αδερφής, ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της τοπικής Σπάρτα, προτού κάνει τη μετάβαση στη “μεγάλη” του ολλανδικού λιμανιού, τη Φέγενορντ.

Εγγύηση κατάλληλης εκπαίδευσης. Τα ποδοσφαιρικά γράμματα, τα έμαθε σωστά, τουλάχιστον σε επίπεδο τακτικής. Ακαλούπωτος όμως. Κυρίως εξαιτίας του κορμιού του. Μικροκαμωμένος, λιπόσαρκος, το μάτι δεν τον έπιανε. Σίγουρα όχι ιδανικός για επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Πόσο μάλλον σε μια ομάδα όπως η Φέγενορντ. Ετσι, με την ενηλικίωση, το… δώρο που λαμβάνει είναι το “κόψιμο” από τους “ρότερνταμερς” ακριβώς εξαιτίας της σωματοδομής του.

Είπαμε όμως. Αλεγρία. Μεταξύ άλλων, προϋποθέτει και άρνηση παραίτησης. Το πείσμα, έτσι κι αλλιώς, του περίσσευε. Πεισματάρης, επίμονος και χαρούμενος. Πώς; Μα παίζοντας ποδόσφαιρο. Ολούθε. Οπουδήποτε. Ανεξαρτήτως αν του είχε φραχτεί ο δρόμος για τον επαγγελματισμό, το ποδόσφαιρο ήταν εκεί. Συνέχισε λοιπόν να παίζει. Σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Και, παράλληλα, άρχισε να δουλεύει το σώμα του, εστιάζοντας στο να το “χτίσει” για να διεκδικήσει ακόμα μια ευκαιρία.

Ανταμείφθηκε. Τι κι αν άλλοι στα 22 τους είναι ήδη φτασμένοι, με χρόνια καριέρας ήδη στα πόδια τους; Αυτός, τότε ξεκίνησε τον δικό του δρόμο, υπογράφοντας το παρθενικό του συμβόλαιο στην Χάγη (καλοκαίρι του 2012). Ενδεικτικό μάλιστα των επιφυλάξεων που υπήρχαν ήταν ότι αμέσως παραχωρήθηκε δανεικός στην Ντόρντρεχτ, παίζοντας στην Eerste Divisie, τη 2η δηλαδή κατηγορία του ολλανδικού ποδοσφαίρου.

Μισή σεζόν. Τόση χρειάστηκε για να τραβήξει βλέμματα. Στη Βουλγαρία; Στην Βουλγαρία! Ένας scout από τη γειτονική χώρα τον σημειώνει στα κιτάπια του και τον προτείνει στη Λέφσκι Σόφιας, η οποία πληρώνει και 300.000 ευρώ για να τον αγοράσει από τη Χάγη, η οποία παίζει να έκανε και την επένδυση της ιστορίας της. Υπέγραψε καλοκαίρι έναν ερασιτέχνη, δεν τον κράτησε ούτε ώρα στο ρόστερ της και παρά ταύτα, λίγους μήνες μετά, πληρώθηκε για να τον παραχωρήσει. Καθόλου άσχημα.

Ο ίδιος ο Ροντρίγκες ούτε που ασχολήθηκε με τον προορισμό. Ούτε που ενδιαφέρθηκε για…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: