Οδηγούμε την BMW 118i

Οδηγούμε την BMW 118i

Η μικρότερη της γκάμας BMW, η σειρά 1, δεν χρειάζεται ειδικά διαπιστευτήρια. Η εμπορική επιτυχία των πρώτων 2 γενιών (κίνηση στους πίσω τροχούς) του μοντέλου, με πάνω από 1,3 εκατομμύρια μονάδες παραγωγής, ήταν βαρύ χαρτί στα χέρια των σχεδιαστών που ετοίμαζαν την 3η γενιά, αλλά προφανώς δεν ήταν αρκετό για να κερδίσει την παρτίδα από τον ανταγωνισμό (όπως π.χ. η Mercedes A-Class). Πέραν αυτού, μια εσωτερική έρευνα ανάμεσα στους πελάτες της σειράς 1 απέδειξε ότι, η πλειοψηφία τους δεν γνώριζε σε ποιον άξονα γίνεται η μετάδοση της κίνησης. Η έρευνα αυτή ήταν και η λυδία λίθος, προκειμένου να πέσει ένα ακόμα κάστρο στην βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία.
Η 3η γενιά της BMW σειράς 1, θα έχει την κίνηση στους εμπρός τροχούς ή και στους τέσσερις (xDrive). Η κίνηση αυτή θα απέδιδε πολλαπλά οφέλη στο μοντέλο και συνεπώς κυρίαρχη θέση στην κατηγορία του. Μεγαλύτεροι διαθέσιμοι χώροι για επιβάτες και αποσκευές, πιο φιλική οδική συμπεριφορά και συμπίεση του κόστους.
Κάπως έτσι προέκυψε η νέα BMW σειράς 1, με κωδικό F40 που κτίστηκε πάνω στην πλατφόρμα UKL2 και βγήκε στην αγορά εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο. Το μοντέλο αυτό στην έκδοση 118i της θα αναλύσουμε στις επόμενες γραμμές.

Σχεδίαση
Η 118i της δοκιμής μας, ένα μικρομεσαίο 5θυρο hatchback (η σειρά 1 είναι πλέον αποκλειστικά 5θυρη) είναι 5 χλστ μικρότερη σε μήκος από το προηγούμενο μοντέλο, στα 4.319 χλστ. Ως προς το πλάτος (1.799 χλστ), έχει αυξηθεί κατά 34 χλστ, ενώ το ύψος της (1.434 χλστ) έχει αυξηθεί κατά 13 χλστ. Τέλος, με 2.670 χλστ, το μεταξόνιο είναι 20 χλστ μικρότερο από το μοντέλο δεύτερης γενιάς.
Η εξωτερική εμφάνιση έχει στρογγυλέψει, ενώ η χαρακτηριστική μάσκα είναι τώρα μεγαλύτερη και πιο επιβλητική. Οι προβολείς είναι πλέον κεκλιμένοι και τα – προαιρετικά – φώτα full-LED συνθέτουν μία ιδιαίτερα μοντέρνα εμφάνιση. Η πλευρική όψη ξεχωρίζει κυρίως με το έντονα σφηνοειδές προφίλ («ρύγχος καραχαρία» το αποκαλεί η μάρκα) και ένα λεπτό γραφικό παραθύρου που κορυφώνεται στην κολόνα C. Τα στοιχεία που προσδιορίζουν την πίσω όψη είναι το φαρδύ κάτω τμήμα και η κλίση προς τα πάνω, αλλά και τα νέα σχεδίασης «L» πίσω φωτιστικά σώματα. Νέα σχέδια και για τις ζάντες αλουμινίου (στην περίπτωσή μας 17 ιντσών) που γεμίζουν τους θόλους των φτερών δίνοντας σπορτίφ εικόνα στο αμάξωμα.

Εσωτερικό
Το εσωτερικό της νέας Σειράς 1 είναι πολύ πιο ευρύχωρο από της προκατόχου της, κυρίως στο πίσω τμήμα. Η πρόσβαση στην καμπίνα είναι ευκολότερη, καθώς ο χώρος για τα γόνατα των πίσω επιβατών έχει αυξηθεί κατά 33 χλστ. και το πίσω τμήμα προσφέρει 19 χλστ έξτρα χώρο για…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: