Οδηγούμε την… οφθαλμοπαγίδα DS 3 Crossback 130 PS AT8

Οδηγούμε την… οφθαλμοπαγίδα DS 3 Crossback 130 PS AT8

Ένα κόσμημα σε τέσσερις τροχούς
Θραύση έκανε στα τέλη της δεκαετίας του ΄50 η σειρά DS της Citroen και ήταν πολύ προχωρημένη για την εποχή της σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Πλέον η DS έγινε ανεξάρτητη μάρκα, θυγατρική της γαλλικής φίρμας, η τεχνολογία των μοντέλων της δεν είναι αυτή που κάνει την διαφορά, αλλά η εμφάνιση και η προσοχή στην κατασκευαστική λεπτομέρεια αναμφίβολα τις δίνουν έξτρα πόντους σε σχέση με τους υπόλοιπους κατασκευαστές.
Αυτή την φορά λοιπόν οδηγήσαμε ένα από τα ξεχωριστά μοντέλα της DS Automobilles και συγκεκριμένα το DS3 Crossback, το -κατά την γνώμη μας- ομορφότερο της μάρκας.
Οφθαλμοπαγίδα
Το DS 3 Crossback είναι ένα B-SUV με εντυπωσιακή μάσκα που περιστοιχίζεται από αυτορυθμιζόμενους προβολείς DS Martix LED Vision και κάθετα στο δρόμο φώτα ημέρας. Το προφίλ φανερώνει τις σπορ διαστάσεις του, ενώ τις εντυπώσεις κερδίζουν οι «κρυφές» χειρολαβές στις πόρτες που εμφανίζονται αυτόματα με το ξεκλείδωμα και κρύβονται πάλι με την εκκίνηση.
Σε κάθε περίπτωση με το μικρότερο μοντέλο της DS αποκλείεται να περάσεις απαρατήρητος, καθώς η σχεδίαση, οι κόμπακτ διαστάσεις και το φάρδος του δημιουργούν συνολικά ένα εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα, η απόσταση 170 χλστ από το έδαφος και οι εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, δημιουργούν την εικόνα ενός SUV με δυνατότητες, πιθανόν περισσότερες από όσες μπορεί να αντέξει, αφού η κίνηση μεταδίδεται μόνο στους εμπρός τροχούς και τα ελαστικά είναι «καθαρόαιμα» ασφάλτινα.

Στο εσωτερικό η σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας, το «διαμάντι» (είναι ενσωματωμένο και στον ψηφιακό πίνακα οργάνων) είναι σε περίσσεια, ενώ υλικά και συναρμογή πιστοποιούν την αναβαθμισμένη ποιότητα πάνω στην οποία ποντάρει η DS την καθιέρωσή της σαν premium κατασκευαστής. Οι διακόπτες είναι αφής και οι λειτουργίες του οχήματος μαζί με αυτές των περιφερειακών συστημάτων γίνονται μέσα από την κεντρική οθόνη 10,3″ του συστήματος πολυμέσων.
Σε κάθε περίπτωση, η πολυτέλεια συνδυάζεται με αισθητικές καινοτομίες που παραπέμπουν σε μοντέλα μεγαλύτερης κατηγορίας, αλλά για κάποιους αγγίζουν τα όρια της αισθητικής …φλυαρίας. Αποκορύφωμα, οι «διαμαντένιοι» διακόπτες στην κεντρικοί κονσόλα που αφορούν τα ηλεκτρικά παράθυρα, το χειρόφρενο και το κεντρικό κλείδωμα, δημιουργώντας σημαντικό εργονομικό πρόβλημα καθώς ο οδηγός εύκολα αντί για να ανοίξει παράθυρο, μπορεί να τραβήξει το ηλεκτρικό χειρόφρενο…
Πάντως το γαλλικό SUV παρά το μικρό μέγεθος του δεν υπολείπεται σε χώρους, καθώς τέσσερις ενήλικες μπορούν να βολευτούν στο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: news.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: