Οδηγούμε το Audi Q4 e-tron Quattro

Οδηγούμε το Audi Q4 e-tron Quattro

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Ποιος θα το φανταζόταν ότι οδηγώντας ένα ηλεκτρικό μοντέλο ξυπνούν αγωνιστικές αναμνήσεις;
Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου και το Q4 e-tron πάτησε στους χώρους στάθμευσης της Kosmocar, όπου και συναντηθήκαμε ένα καυτό απόγευμα του Ιούλη, με σκοπό την αμοιβαία γνωριμία.
Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της παρουσίασης στους εκπροσώπους του ελληνικού ειδικού τύπου και ήταν από τις ευχάριστες στιγμές από καθιέρωσης …πανδημίας, καθώς πήξαμε στα skype και τα zoom, ακούγοντας αναλύσεις επί αναλύσεων για νέα μοντέλα, δηλαδή προϊόντα που αν δεν τα βάλεις στο χέρι, ουσιαστικά δεν δικαιούσαι να έχεις άποψη.
Στην αυλή λοιπόν του Έλληνα εισαγωγέα μας περίμεναν μερικά Q4 e-tron, ένα εκ των οποίων είχε κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, με το απαραίτητο συνοδευτικό «Quattro» στα διακριτικά του να θυμίζει στους παλαιότερους το 1981, όταν η αρμάδα της Audi με τα A1 Quattro, είχε βάλει φωτιά στα παγκόσμια ράλι, μαζί και στο δικό μας Ακρόπολις. Φωτιά, που δυστυχώς για την μάρκα αλλά –κυρίως- τους θεατές, έσβησαν με μια θαρραλέα όσο και αυστηρή απόφαση οι αγωνοδίκες του δικού μας ράλι που απέκλεισαν τα Quattro (μετά από …καρφωτή) από το τελευταίο σκέλος και την –πιθανή- νίκη του αγώνα.
Όπως και να έχει το πράγμα, το διακριτικό Quattro στα επόμενα έτη καθιερώθηκε στην συνείδηση θεατών ράλι και –κυρίως- του καταναλωτικού κοινού, με την Audi να το «ξεζουμίζει» εμπορικά και δικαίως αφού το διακριτικό αυτό τραβάει ακόμα και σήμερα σαν μαγνήτης.

Η ειδική αναφορά έχει να κάνει αφενός με την τύχη του γράφοντα να βρεθεί στο πολυτελές εσωτερικό της μοναδικής τετρακίνητης έκδοσης που βρισκόταν στην παρουσίαση, αλλά και στο ότι οδηγώντας προς την Ακροπολική ειδική του Αγίου Μερκούρη, με το Q4 e-tron των 300 ίππων και 6,2΄΄ επιτάχυνσης για τα 0-100, σκεφτόμαστε το πώς θα αισθανόταν ο Hannu Mikkola, αν την ώρα που οδηγούσε το «φλογοβόλο τέρας» ευθεία της Δεκέλειας τον προσπερνούσε το αεροδυναμικό, αθόρυβο, σαν πνοή αέρα, ηλεκτρικό Q4 που οδηγούσαμε.

Αλήθεια, ποιος θα το φανταζόταν ότι οδηγώντας ένα ηλεκτρικό μοντέλο ξυπνούν αγωνιστικές αναμνήσεις; Κι όμως.
Το με μήκος 4,60μ., όχι ιδιαίτερα ψηλό και 2.135 κιλών βάρους ηλεκτρικό SUV, κινείται σαν πάνω σε στρώμα αέρα με απίστευτη σβελτάδα αρκεί ο οδηγός του να μην παρατηρεί την ηλεκτρική κατανάλωση. Όμως, ακόμα και με το άγχος «μην μείνω από ρεύμα», η μπαταρία των –ουσιαστικά- 76,6 KWh δίνει μεγάλο τράτο στον οδηγό, καθώς ο κατασκευαστής υπόσχεται αυτονομία περί τα 450 χιλιόμετρα, αριθμός που είναι ρεαλιστικός ακόμα και με σβέλτους ρυθμούς, συνυπολογίζοντας και την ανάκτηση…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: news.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: