Οδηγούμε το Hyundai i20 1.2 Mpi 84ps

Οδηγούμε το Hyundai i20 1.2 Mpi 84ps

Με «mini» τιμή και προδιαγραφές ανώτερης κατηγορίας
Το νέο Hyundai i20 είναι η 3η γενιά (αρχής γενομένης το 2008) του επιτυχημένου εμπορικά (και αγωνιστικά) μοντέλου της μάρκας, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2008.
Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της Hyundai στην Ευρώπη που υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία «Sensuous Sportiness», δηλαδή τον συνδυασμό λειτουργικότητας με κομψή εμφάνιση. Το νέο i20 είναι ένα μοντέλο super mini (κατηγορία Β), αλλά εύκολα θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στην παραπάνω κατηγορία των μικρομεσαίων, ενώ –υπό προϋποθέσεις- μπορεί να παίξει και τον ρόλο του μοναδικού αυτοκινήτου μιας οικογένειας.
Σχεδίαση, Εσωτερικό, Εξοπλισμός
Η εξωτερική εμφάνιση του i20 καταφέρνει να μην μοιάζει με τον προκατοχό του, αλλά να έχει σαφώς την ταυτότητα της μάρκας. Το νέο μοντέλο δείχνει πιο δυναμικό καθώς έχει χαμηλότερη οροφή, αλλά μεγαλύτερο πλάτος και μήκος. Συγκεκριμένα, το μήκος είναι αυξημένο κατά 5 χλστ. (4.040 χλστ.), το πλάτος κατά 30 χλστ. (1.775 χλστ.), το ύψος παρουσιάζει μείωση 24 χλστ. (1.450 χλστ.) και το μεταξόνιο μεγάλωσε κατά 10 χλστ. (2.580 χλστ.). Επιπλέον, η σύγχρονη και σπορ εμφάνιση, ενισχύεται από την ανασχεδιασμένη μάσκα, τους νέους προφυλακτήρες, τους μακρόστενους προβολείς και τις νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου.

Η σχεδιαστική ανανέωση επεκτείνεται και στο εσωτερικό που είναι σύγχρονο και καλά εξοπλισμένο. Τα προσεγμένα σκληρά πλαστικά είναι καλοσχεδιασμένα και δείχνουν σαν αφρώδη, ενώ το σχήμα του ταμπλό είναι μοντέρνο αλλά μονότονο χρωματικά. Η οθόνη αφής πολυμέσων 8 ιντσών, είναι ψηλά στο κέντρο του ταμπλό με αλαφρά κλίση προς τον οδηγό, που αντλεί από αυτήν πληθώρα στοιχείων, με μεγάλες δυνατότητες συνδεσιμότητας και δυσκολία στην χειροκίνητη επιλογή σταθμών.
Η οθόνη αυτή προσφέρει λειτουργίες split-screen για ταυτόχρονες απεικονίσεις, ενώ κατά τους ελιγμούς όπισθεν προβάλλει δυναμικές γραμμές καθοδήγησης στην κάμερα οπισθοπορείας. Υπάρχει ακόμα ειδική θύρα ταχυφόρτισης USB, ενώ πλέον τα Apple CarPlay και Android Auto λειτουργούν ασύρματα, επιτρέποντας στους πελάτες να αντικατοπτρίζουν γρήγορα τις λειτουργίες των iOS και Android smartphones τους στην κεντρική οθόνη.

Επιπλέον, ο ευανάγνωστος ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών προσφέρει 4 επιλογές διαρρύθμισης με λειτουργική απεικόνιση των Driving Modes. Η ποιότητα κατασκευής/συναρμολόγησης είναι άριστη αλλά η μουντάδα του ενιαίου σκούρου χρωματισμού, υποβαθμίζει την αίσθηση, αν και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός LED στο εσωτερικό (όταν υπάρχει) διορθώνει το βράδυ την κατάσταση.

Η σημασία στις κατασκευαστικές…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: news.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: