Οδηγούμε το Peugeot 2008 – 1.5 BlueHDi 130hp EAT8 Allure

Οδηγούμε το Peugeot 2008 – 1.5 BlueHDi 130hp EAT8 Allure

Απ΄ έξω εμφάνιση και από μέσα, άνεση
Για το 2008, το μικρό crossover της Peugeot που «συγγενεύει» στενά με το 208, έχουμε αναφερθεί αναλυτικά πριν περίπου 10 μήνες (23/12/19).
Πρόκειται για ένα όχημα με ξεχωριστή σχεδιαστική προσωπικότητα, άψογη οδική συμπεριφορά, επαρκείς χώρους και πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού, ειδικά στην έκδοση που οδηγήσαμε πρόσφατα, με τον νέο πετρελαιοκινητήρα 1.5 BlueHDi των 130 ίππων που συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.
Σχεδίαση – Εσωτερικό

Το νέο 2008 είναι βασισμένο στη νέα πλατφόρμα CMP (Common Modular Platform) του Group PSA, στην οποία βασίζεται επίσης και το DS3 Crossback. Η εμπρός μάσκα με τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα είναι ακόμα πιο επιβλητική από αυτήν του 208, ενώ το πίσω μέρος παραπέμπει στο 3008, το οποίο πλέον πλησιάζει σε διαστάσεις, με μήκος μόνο 150 χιλιοστά μικρότερο. Το όμορφο αμάξωμα είναι 140 χλστ μακρύτερο από τον προκάτοχό του, εκ των οποίων τα μισά αφορούν και την άυξηση του μεταξονίου. Οι διαφορές αυτές ωφέλησαν τον διαθέσιμο για τους επιβάτες χώρο (τέσσερις ενήλικες ταξιδεύουν άνετα, ενώ ένας 5ος μόνο για μικρές αποστάσεις), αλλά και τον με διπλό πάτο χώρο αποσκευών, που χωρά 434 λίτρα (1467 με διπλωμένα τα πίσω καθίσματα), ενώ -σημειωτέον- διαθέτει και (απαραίτητη για την Ελλάδα) ρεζέρβα ασφαλείας.

Επαρκείς επίσης είναι και οι χώροι για μικροπράγματα στο εσωτερικό, ενώ η σχεδίαση και ο ευχάριστος όσο και ποιοτικός διάκοσμος, κάνουν την ώρα της μετακίνησης να περνά εύκολα και άνετα μέσα στο γαλλικό SUV.
Η πολύ καλή θέση οδήγησης (με ημιμπάκετ καθίσματα), με το μικρό flat top & flat bottom τιμόνι σε συνδυασμό με το i-cocpit (στο hi tech πνεύμα της εποχής) , την ευανάγνωστη – εύχρηστη οθόνη πολυμέσων και την διάταξη των διακοπτών, κάνει τον οδηγό να αισθάνεται σαν πιλότος πολυτελούς ιδιωτικού αεροσκάφους, αλλά υπάρχει ένα εργονομικό θέμα, για τους οδηγούς που πρέπει ή θέλουν να κάθονται χαμηλά, καθώς η στεφάνη του τιμονιού κρύβει τον ηλεκτρονικό πίνακα οργάνων. Πλέον αυτού, η ορατότητα προς τα πίσω, περιορίζεται κάπως από τις πολύ φαρδιές πίσω κολώνες.

Πάντως, η ακρίβεια στη συναρμολόγηση και η ποιότητα των υλικών εντυπωσιάζουν για την κατηγορία, ενώ ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στην αίσθηση της αφής, γεγονός που πιστοποιείται και από τη χρήση μαλακών επενδύσεων στο ταμπλό και φίνων υλικών σε διάφορα σημεία του εσωτερικού. Τα πάνελ των θυρών και οι διακοσμητικές λεπτομέρειες του ταμπλό έχουν εμφάνιση «ανθρακονήματος», ενώ ο έλεγχος του κιβωτίου EAT8 (αυτόματο 8 σχέσεων), είναι αποκλειστικά ηλεκτρικός («shift and park by wire»), εξασφαλίζοντας έτσι…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: news.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: