Οι 250 ευκολίες που θα προσφέρει η Εφορία!

Οι 250 ευκολίες που θα προσφέρει η Εφορία!

Περισσότερες από 250 συναλλαγές με την Εφορία θα πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως, μέσω του νέου κόμβου της ΑΑΔΕ, που καταργεί το γνωστό σε όλους Taxisnet.

Μεταξύ αυτών είναι οι ηλεκτρονικές ρυθμίσεις χρεών, αλλά και οι online διακοπές εργασιών και όλες οι μεταβολές στοιχείων της επιχείρησης.

Πρόκειται για την ψηφιακή πλατφόρμα myAADE που τέθηκε από χθες σε λειτουργία ενώ σύντομα θα εμπλουτιστεί με νέες δυνατότητες, ώστε να καταστεί πραγματικότητα η «ψηφιακή εφορία».

Μέσα στη πλατφόρμα της ΑΑΔΕ οι φορολογούμενοι μπορούν βρουν όλες τις υπηρεσίες που οι φορολογούμενοι έβρισκαν στο TAXISNET, αλλά και μια σειρά νέων υπηρεσιών όπως: 

να έχουν πρόσβαση σε όλες τις ψηφιακές εφαρμογές της ΑΑΔΕ, βρίσκοντας γρήγορα την υπηρεσία που τους ενδιαφέρει να διαχειριστούν το λογαριασμό και τα στοιχεία επικοινωνίας τους,
να μεταβάλλουν στοιχεία της επιχείρησής τους να δουν τις οφειλές, πληρωμές και τις επιστροφές τoυς και να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές του
 να αποκτήσουν ΑΦΜ και κλειδάριθμο να υποβάλλουν τα αιτήματά τους ψηφιακά προς την αρμόδια υπηρεσία της ΑΑΔΕ (πιλοτική λειτουργία)
να κλείσουν ψηφιακά ραντεβού με υπάλληλο της αρμόδιας υπηρεσίας της ΑΑΔΕ
Να πραγματοποιούν ψηφιακό προγραμματισμό ραντεβού και ολοκλήρωση ψηφιακά, χωρίς να υπάρχει ανάγκη αυτοπρόσωπης παρουσίας, για περισσότερες από 250 συναλλαγές.
Να πραγματοποιούν ηλεκτρονική ρύθμιση οφειλών
Μεταβολές στοιχείων από απόσταση

Με την έναρξη της νέας πλατφόρμας της ΑΑΔΕ, εκδόθηκε και η απόφαση που καθορίζει τη διαδικασία υποβολής αίτησης δήλωσης μεταβολής στοιχείων επιχείρησης και διακοπής εργασιών με τη χρήση ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και οι νομικές οντότητες, που είναι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών TAXISnet της ΑΑΔΕ, δύνανται μέσω ψηφιακής υπηρεσίας της ΑΑΔΕ να προβούν στη μεταβολή των στοιχείων της επιχείρησης που αφορούν:

Στην ταχυδρομική διεύθυνση της έδρας της άσκησης της δραστηριότητας της επιχείρησης
Στις δραστηριότητες
Στο καθεστώς ΦΠΑ, στις ενδοκοινοτικές συναλλαγές και στον ειδικό φόρο κατανάλωσης
Στην κατηγορία των τηρουμένων βιβλίων σύμφωνα με τα ΕΛΠ
Στην εγγραφή στο Επιμελητήριο
Στις εγκαταστάσεις εσωτερικού και εξωτερικού
Στην επιλογή φορολόγησης των Ενδοκοινοτικών εξ αποστάσεως Πωλήσεων Αγαθών και Παροχών Τηλεπικοινωνιακών, Ραδιοτηλεοπτικών και Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών προς άλλα κράτη μέλη, στο κράτος μέλος προορισμού.
Στη…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: