Οι 5 τρόποι με τους οποίους η τεχνολογία επηρεάζει τον τρόπο διατροφής μας | ΣΚΑΪ

Οι 5 τρόποι με τους οποίους η τεχνολογία επηρεάζει τον τρόπο διατροφής μας

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Από την τηλεργασία και την τηλεκπαίδευση έως τον ατελείωτο χρόνο που περνάς κάθε μέρα στα social, θα έχεις διαπιστώσει ότι η τεχνολογία είναι πανταχού παρούσα. Ίσως μάλιστα να έχεις ακούσει ότι πολλά επαγγέλματα αναμένεται να εκλείψουν, αφού πολλές διαδικασίες θα αυτοματοποιηθούν με αποτέλεσμα η θέση του ανθρώπινου παράγοντα να καταληφθεί από μηχανές. Είτε βλέπεις με καλό μάτι όλη αυτή την εξέλιξη είτε με ένα κάποιο σκεπτικισμό, το μόνο σίγουρο είναι ότι ήρθε για να μείνει. Και ότι είμαστε ακόμη στην αρχή.

Η τεχνολογία έχει πλέον εισβάλει σε κάθε πτυχή του ανθρώπινου βίου. Και το πιάτο μας δεν αποτελεί εξαίρεση.
Η τεχνολογία έχει επάγει πολλές αλλαγές στον τρόπο ζωής και σκέψης μας. Οι αποστάσεις εκμηδενίστηκαν, το να τραβάς φωτογραφίες απέκτησε άλλο νόημα (και φέρει την επιγραφή “Instagram”), νέοι όροι εισήχθησαν στην ανθρώπινη επικοινωνία και νέες αξίες διαπότισαν τις ανθρώπινες σχέσεις. Παλιές συνήθειες άλλαξαν, νέες εμφανίστηκαν και σήμερα μπορούμε πλέον να μιλάμε για μια εισβολή της τεχνολογίας σε κάθε πτυχή του ανθρώπινου βίου. Και το πιάτο μας δεν αποτελεί εξαίρεση.

Γεωργία και καλλιέργεια τροφίμων
Οι τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο τα διατροφικά προϊόντα καλλιεργούνται, συλλέγονται, συσκευάζονται και διανέμονται. Οι περισσότερες διαδικασίες είναι πλέον αυτοματοποιημένες ενώ πολλά γεωργικά προϊόντα δεν χρειάζονται καν ένα χωράφι για να καλλιεργηθούν. Και φυσικά ας μην μιλήσουμε για τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα και τις νέας γενιάς χημικές ουσίες (ζιζανιοκτόνα, αυξητικοί παράγοντες, λιπάσματα κτλ) που προστίθενται στις καλλιέργειες.

Το φαγητό βρίσκεται πλέον παντού (και είναι πιο όμορφο από ποτέ)
Δεν ξέρω αν το έχεις διαπιστώσει, αλλά ανάμεσα στο feed σου στο Instagram βρίσκονται πολλές (μήπως πάρα πολλές;) φωτογραφίες από λαχταριστά πιάτα που ακόμη κι αν είσαι χορτάτος, ε, σε κάνουν να θες να δημιουργήσεις λίγο ακόμη χώρο στο στομάχι σου. Και δεν έχει καμία σημασία το αν μιλάμε για υγιεινές και “απενοχοποιημένες” τροφές ή για “ένοχες” απολαύσεις. Στην πραγματικότητα, είτε πρόκειται για burgers, γλυκά, ζυμαρικά κτλ., είτε για πχ. smoothies, fruit bowls ή avocado toasts, η επαγόμενη επιθυμία για πρόσληψη τροφής απουσία βιολογικής πείνας, μπορεί να είναι εξίσου έντονη. Και επειδή οι παραπανίσιες θερμίδες από όπου και αν προέρχονται, καταλήγουν να αποθηκεύονται ως λίπος, καλά θα κάνεις να προσέξεις το πόσο obesogenic είναι το περιβάλλον των social σου.

Οι μερίδες που…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: skai.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: