Οι αλλαγές στο σώμα μιας μαμάς μέσα σε ένα χρόνο

Οι αλλαγές στο σώμα μιας μαμάς μέσα σε ένα χρόνο

Η Katie, blogger και μητέρα τριών παιδιών, μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram, μοιράζεται στιγμές και σκέψεις για τη μητρότητα.
Παράλληλα, δημοσιεύει αρκετές φωτογραφίες της ίδιας και της οικογένειάς της, προβαίνοντας σε εξομολογήσεις όπως αυτή:
« Κάνει τη διαφορά ο ένας χρόνος. Το σώμα μου δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε. Ακόμα δυσκολεύομαι μερικές μέρες να το αναγνωρίσω .
Αυτό το σώμα έχει τεντωθεί και έχει κυοφορήσει τρία όμορφα μωρά.

Κάθε φορά που χάνω βάτος, το δέρμα μου είναι πιο χαλαρό.
Αλλά κοίτα αυτό το γλυκό μωρό στην αγκαλιά μου! Δεν είναι παράλογο να μην αγαπάτε το σώμα σας, αλλά να είστε ευγνώμονες για όλα όσα καταφέρατε και πέραν αυτού, να είστε ευγνώμονες για το όμορφο παιδί που έχετε στην αγκαλιά σας!
Δουλεύω καθημερινά για να μπορέσω να αποδεχτώ το νέο μου σώμα αλλά και την επίτευξη κι άλλων στόχων μου.

Αυτή η φωτογραφία δείχνει τις αλλαγές που έχουν επέλθει με τόσους διαφορετικούς τρόπους».

Πότε επανέρχεται το σώμα μετά την εγκυμοσύνη
Ο θηλασμός σύμφωνα με τους ειδικούς παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην απώλεια του βάρους. Ο λόγος; Κατά τη διάρκεια του θηλασμού καίγονται περισσότερες θερμίδες.

Ο χρόνος που θα χρειαστείτε για να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης έχει άμεση σχέση και με το σύνολο των κιλών που πήρατε. Αν λοιπόν τα συνολικά κιλά της εγκυμοσύνης ήταν 10-14, μπορείτε να ελπίζετε ότι με σωστή διατροφή και χωρίς στερήσεις, μπορείτε να τα χάσετε σε λιγότερο από τρεις μήνες ( υπολογίστε ότι κατά μέσο όρο κάθε γυναίκα χάνει περίπου 5,5 κιλά στη γέννα).
Εάν τα κιλά είναι πάνω από 17, τότε θα χρειαστείτε περίπου 5-6 μήνες. Φυσικά αυτό εξαρτάται κι από τον μεταβολισμό της κάθε γυναίκας.
Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κογκρέσο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (ACOG), οι νέες μαμάδες χάνουν περίπου 10 κιλά μέσα σε ένα μήνα μετά τον τοκετό! Επειδή αυτό είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, τουλάχιστον για τις γυναίκες της Μεσογείου, φροντίστε να ξεκινήσετε την προσπάθεια να χάσετε κιλά, χωρίς άγχος αλλά με επιμονή και καλή ψυχική διάθεση.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: mothersblog.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: