Οι ανεμβολίαστοι στη Γερμανία και ο Καρλ Μαρξ – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Οι ανεμβολίαστοι στη Γερμανία και ο Καρλ Μαρξ

Η καθημερινότητα προδιαγράφεται δύσκολη για τους ανεμβολίαστους στη Γερμανία, καθώς από τις 11 Οκτωβρίου δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στην κοινωνική ζωή χωρίς τεστ που μάλιστα θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους. Θα δημιουργηθεί κοινωνία δύο ταχυτήτων; Ο σχολιαστής της Frankfurter Allgemeine Zeitung προσπαθεί να βάλει τα πράγματα σε τάξη.

«Διαβάζοντας» τις μεγατάσεις του 21ου αιώνα

«Παραλογισμός, αχαριστία»                                                                   

Άγκελα Μέρκελ

Κακά νέα για μη εμβολιασμένους ανακοίνωσε η Μέρκελ

«Ότι η καθημερινότητα των χωρίς λόγο ανεμβολίαστων θα γίνει δυσκολότερη και πιο μοναχική σε σύγκριση με τους εμβολιασμένους, δεν αποτελεί αδικία, αλλά λογική συνέπεια της πιεστικής κατάστασης λόγω πανδημίας» υπογραμμίζει. «Εν όψει μάλιστα ενός δεύτερου φθινοπώρου με κορωνοϊό δρουν με αμέλεια εκείνοι οι πολίτες που απορρίπτουν, και μάλιστα χωρίς ιατρικό λόγο, την προσφορά σε εμβόλια. Ακόμη και οι επιφυλακτικοί που βλέπουν με ανησυχία την ταχύτητα-ρεκόρ, με την οποία δόθηκε η άδεια κυκλοφορίας των εμβολίων, θα πρέπει πλέον να έχουν πειστεί από τα δεδομένα μετά από εμβολιασμό εκατοντάδων εκατομμυρίων (…) Εκατομμύρια άνθρωποι στη γη θα ήταν ευγνώμονες για ένα τσίμπημα, την ώρα που άλλα εκατομμύρια προνομιούχων Ευρωπαίων το περιφρονούν για οποιοδήποτε λόγο. Πώς λοιπόν να αντιμετωπίσει κανείς τόσο παραλογισμό, τόση αχαριστία» διερωτάται ο Γερμανός σχολιαστής.

Εκείνο το οποίο επικρίνει πάντως είναι ότι ο αποτρεπτικός χαρακτήρας μιας κοινωνίας δύο τάξεων δεν πρόκειται να ωθήσει περισσότερους στα εμβολιαστικά κέντρα και χαρακτηρίζει αδέξια την απόφαση ανάληψης του κόστους από μη εμβολιασμένους . «Για να ενισχύσουν τον εμβολιασμό ως το πιο αποτελεσματικό εργαλείο κατά την πανδημίας, Μέρκελ και 16 τοπικοί πρωθυπουργοί αποδυναμώνουν το εργαλείο των μαζικών τεστ, που στον αγώνα καταπολέμησης της πανδημίας αποδείχθηκε αποτελεσματικό.

Συννεφάκια στο δρόμο προς τα εμβολιαστικά κέντρα

«Συννεφάκια» στο δρόμο προς τα εμβολιαστικά κέντρα

Ακόμη κι αν το στοίχημα βγει, θα υπάρξουν εκατομμύρια ανεμβολίαστοι το χειμώνα που θα αναζητήσουν και θα βρουν δρόμο να έρχονται σε επαφή με κόσμο χωρίς τα ακριβά τεστ» επισημαίνει ο αρθρογράφος.

Ο σχολιαστής της Welt του Βερολίνου επικαλείται τον Καρλ Μαρξ και τη γνωστή του ρήση ότι «η ιστορία επαναλαμβάνεται δύο φορές, την πρώτη ως τραγωδία, τη δεύτερη ως φάρσα» για να περιγράψει την πολιτική της κυβέρνησης το περσινό και το φετινό καλοκαίρι. «Το ότι πέρυσι πολιτικοί και υπηρεσίες άφησαν ανεκμετάλλευτες πολλές…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: