Οι αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης επί των άρθρων του νέου αθλητικού νόμου

Bουλή: Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε το ν/σ για την οδική ασφάλεια

Επί των άρθρων του αθλητικού νομοσχεδίου «Μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των λεσχών φιλάθλων, αθλητικός εθελοντισμός, πνευματικός αθλητισμός, ηλεκτρονικός αθλητισμός (e-sports), εργασιακός αθλητισμός, άλλες διατάξεις για τον εκσυγχρονισμό της αθλητικής νομοθεσίας και λοιπές διατάξεις», που ψηφίστηκε χτες στη Βουλή κατά πλειοψηφία (“ναι” από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ και “παρών” από Ελληνική Λύση, επί της αρχής και στο σύνολο), υπήρξαν αντιρρήσεις.

Συγκεκριμένα:

ΜΕΡΟΣ Α΄, ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ – ΛΕΣΧΕΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ

– ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν και τα 9 άρθρα.

– Η Ελληνική Λύση καταψήφισε τις ρυθμίσεις για την Έδρα της Λέσχης στα γραφεία του Σωματείου, της ΠΑΕ ή της ΚΑΕ που έχει παράσχει τη γραπτή συναίνεση για την ίδρυσή της, για τα Παραρτήματα της με τουλάχιστον 50 ενήλικα μέλη με καθαρό Ποινικό Μητρώο, για τις διοικητικές ποινές σε Σωματείο, ΠΑΕ ή ΚΑΕ που ασκεί πλημμελή εποπτεία και έλεγχο στη Λέσχη ευθύνης του και για το ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων.

– Το ΚΚΕ καταψήφισε το ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων και την αυστηροποίηση των ποινών για τα αδικήματα βίας, συμπεριλαμβανομένου και του «ιδιώνυμου».

ΜΕΡΟΣ Β΄, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

– Το ΜέΡΑ25 καταψήφισε και τα 12 άρθρα.

– Ο ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησε στην αξιολόγηση των αθλητικών εθελοντών και των αθλητικών εθελοντικών οργανώσεων, στο πιστοποιητικό αθλητικής εθελοντικής προσφοράς και στις ετήσιες βραβεύσεις των καλύτερων αξιολογήσεων.

– ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση καταψήφισαν και την Κοινή Απόφαση των Υπουργών Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη σύσταση και λειτουργία του Εθνικού Δικτύου Αθλητικού Εθελοντισμού (ΕΔΑΕ).

ΜΕΡΟΣ Γ΄, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

– ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν και τα 6 άρθρα.

ΜΕΡΟΣ Δ΄, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (e-sports)

– Καταψηφίστηκαν και τα 8 άρθρα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΜΕΡΟΣ Ε΄, ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

– Το ΜέΡΑ25 καταψήφισε και τα 6 άρθρα.

ΜΕΡΟΣ ΣΤ’, ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Ν. 2725/1999

– ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν την έκπτωση των μελών του ΔΣ εάν επιτρέπουν, κατά παράβαση του νόμου, σε σωματείο να μετέχει με δικαίωμα ψήφου σε ΓΣ ή αν του το απαγορεύουν, κατά παράβαση του νόμου.

– ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν το δικαίωμα ψήφου εκπροσώπου των ενεργών αθλητών και των προπονητών στο ΔΣ Ομοσπονδιών και την πρόβλεψη να ρυθμιστεί με Υπουργική Απόφαση ο τρόπος εκπροσώπησης, εφόσον υπάρχουν…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: