Οι δυο Παναθηναϊκοί και ο Ντάριλ Μέικον… Τζέιμς

Οι δυο Παναθηναϊκοί και ο Ντάριλ Μέικον... Τζέιμς

Υπάρχουν δυο Παναθηναϊκοί. Ο ένας είναι περισσότερο φαντασιακός, βρίσκεται στο μυαλό των οπαδών και των “προπονητών” του πληκτρολογίου. Εκείνος που είχε μέσα Μάικ Τζέιμς, Μάριο Χεζόνια και έναν πλέι-μέικερ τύπου Βέστερμαν, ενδεχομένως και κάποιον καλύτερο. Για τους μερακλήδες-σχεδιαστές, προς απόδειξη ότι όλοι χωράνε ανεξαρτήτως θέσης, μπάτζετ κλπ, κλπ, υπάρχουν ειδικές αναλύσεις θέση προς θέση και υπολογισμού των συμβολαίων, ώστε να μη φαίνονται και όλα ανεδαφικά και εκτός πραγματικότητας.

Ο άλλος είναι ο πραγματικός, τον έχει φτιάξει ο Δημήτρης Πρίφτης με βάση το μπάτζετ που είχε στα χέρια του. Αυτός θα παίξει, αυτός θα δώσει τη μάχη και αυτός θα κριθεί στο τέλος. Καμιά φορά ο ένας Παναθηναϊκός συγκρούεται με τον άλλον. Τελείωσε για παράδειγμα το “Παύλος Γιαννακόπουλος”, υπήρχε μια νίκη επί της Εφές, μισή-ξεμισή δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα, όσο η εμφάνιση των “πρασίνων” και το πρώτο σχόλιο, που διαβάζεις είναι ότι ο “Πέρι είναι πολύ καλός για δεύτερος πλέι-μέικερ και ο Μέικον πρέπει να παίζει σούτινγκ γκαρντ και όχι άσος“.

Ο … φαντασιακός Παναθηναϊκός επανέρχεται στο προσκήνιο. Το πως θα χωρέσει ένας ακόμη καλός γκαρντ και θα μοιραστεί ο χρόνος, μαζί με αυτούς που ήδη υπάρχουν στο ρόστερ (με την υποσημείωση ότι εφόσον ο Νέντοβιτς αισθάνεται καλύτερα θα έχει και πολύ μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής) είναι μια λεπτομέρεια, που δεν πτοεί κανέναν.

Όπως “λεπτομέρεια” είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει ήδη υπερκαλύψει κατά μία τις έξι θέσεις ξένων, άρα αν αποκτήσει κι άλλον, στο ελληνικό του ρόστερ δεν θα του περισσεύει ένας όπως τώρα, αλλά δύο. Δεν είναι άδικα όλα αυτά για τον … κανονικό Παναθηναϊκό; Για να δούμε λίγο την πραγματικότητα:

Οι “πράσινοι” ολοκλήρωσαν το δεύτερο τουρνουά της χρονιάς και σε σχέση με το πρώτο, η βελτίωσή τους ήταν σημαντική.

Ίσως να’ ταν η επιστροφή στο ΟΑΚΑ μπροστά στον κόσμο τους, ίσως η ιδιαιτερότητα του τουρνουά που φέρει την ονομασία “Παύλος Γιαννακόπουλος”, σίγουρα, πάντως, οι “πράσινοι” εμφανίστηκαν ένα κλικ πιο πάνω σε ενέργεια, αποφασιστικότητα και διάθεση. Η αλήθεια είναι ότι η μαχητικότητά τους έχει διαφανεί σχεδόν σε όλα τα φιλικά (εξαίρεση εκείνο με τον Ερυθρό Αστέρα) και είναι ένα στοιχείο που θα τους χαρακτηρίσει σαν ομάδα φέτος.

Κι αυτό θα πηγάζει, όπως γίνεται συνήθως, από την καλή του αμυντική επίδοση που ο Πρίφτης την ζητάει και στα σαράντα λεπτά του αγώνα. Δεν είναι εύκολο, ειδικά αυτή την εποχή, ωστόσο, όποτε οι παίκτες του ήταν συνεπείς στην άμυνά τους, ο Παναθηναϊκός γύριζε σκορ (όπως με την…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: