Οι εισηγήσεις στον Κ. Μητσοτάκη για πρόωρες εκλογές και στο βάθος… ανασχηματισμός

Οι εισηγήσεις στον Κ. Μητσοτάκη για πρόωρες εκλογές και στο βάθος… ανασχηματισμός

Εθνικά θέματα, υγειονομική κρίση και οικονομία κυριαρχούν στην πολιτική ατζέντα και αποτελούν αυτή τη στιγμή τα τρία μεγάλα μέτωπα- στοιχήματα για την κυβέρνηση.
της Γεωργίας Αθ.Σκιτζή
Ο πρωθυπουργός και το στενό επιτελείο του εργάζονται πυρετωδώς, προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και να υπάρχει σωστή και αποτελεσματική διαχείριση και παραγωγή έργου. Το γεγονός αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα χαρτοφυλάκια των υπόλοιπων υπουργείων πρέπει να μένουν στάσιμα.
Αντίθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης όλες οι προεκλογικές του δεσμεύσεις, να μην κωλυσιεργούν οι υπουργοί και να υπάρχουν απτά αποτελέσματα που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Το κυβερνητικό επιτελείο όμως έχει εντοπίσει σημάδια κόπωσης, διαχειριστικής αδυναμίας ή έλλειψης πρωτοβουλιών από αρκετούς υπουργούς. Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsbeast.gr έχει πέσει δυνατά στο τραπέζι του Μαξίμου το σενάριο του ανασχηματισμού, το οποίο θα αποτελέσει «χαρτί» στα χέρια του πρωθυπουργού, για να καταδείξει, ότι η κυβέρνηση κάνει μία νέα επανεκκίνηση σε όλα τα επίπεδα. Όπως μαθαίνουμε, σε αντίθεση με τον ανασχηματισμό του Αυγούστου που ήταν διορθωτικός, αυτή τη φορά θα είναι σαρωτικός, με κριτήρια γεωγραφικών ισορροπιών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αρρυθμίες και δυσλειτουργίες του κυβερνητικού σχήματος.
Τα κριτήρια και ο χρόνος του κυβερνητικού lifting
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει για τον δομικό ανασχηματισμό και κυβερνητικά στελέχη τον τοποθετούν ακόμη και στα τέλη Οκτωβρίου. Το ζητούμενο όμως είναι ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα ενταχθούν στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τεχνοκρατικό μοντέλο θα εγκαταλειφθεί σε μεγάλο βαθμό και θα μπουν αυτή τη φορά στην κυβέρνηση περισσότερα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας. Άλλωστε είναι ξεκάθαρη η δυσφορία μεγάλης μερίδας βουλευτών για την πρότερη επιλογή των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών, οι οποίοι δεν απέδωσαν τα προσδοκώμενα ή «διακρίθηκαν» για την διοικητική ανεπάρκειά τους.
Θα τηρηθούν οι εσωκομματικές ισορροπίες
Εκτός από τις γεωγραφικές ισορροπίες ο πρωθυπουργός θα κρατήσει και τις εσωκομματικές. Καθώς μάλιστα οι σαμαρικοί ήδη εκπροσωπούνται και η «ποσόστωση» θα διατηρηθεί, θεωρείται ότι θα βάλει στην κυβέρνηση και πρόσωπα από το καραμανλικό μπλοκ. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές αρκετά μέλη του σημερινού σχήματος θα δουν την έξοδο από την κυβέρνηση και άλλα θα μετακινηθούν. Σε επίπεδο μάλιστα υφυπουργών…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: