Οι Έλληνες έχουν φυλάξει 500 εκατ. δραχμές

Οι Έλληνες έχουν φυλάξει 500 εκατ. δραχμές

Τι και αν πέρασαν 20 χρόνια τότε που εμφανίστηκε το ευρώ στην καθημερινότητα των χωρών-μελών της της ΕΕ, αυτό δεν σταμάτησε τους κατοίκους της ευρωζώνης να φυλάξουν εθνικά νομίσματα.

Όπως αναφέρει Bloomberg, υπάρχουν αποθηκευμένα σε σεντούκια, καναπέδες και αποθήκες, εθνικά νομίσματα τα οποία αξίζουν δισεκατομμύρια ευρώ και συγκεκριμένα αγγίζουν τα 8,5 δισ. ευρώ.

Στην Ελλάδα έχουν μείνει κρυμμένες δραχμές αξίας 500 εκατ. ευρώ, τα οποία δυστυχώς δεν έχουν καμία ανταλλακτική αξία σήμερα, σε πλήρη αντίθεση με τα γερμανικά μάρκα, το ολλανδικό φιορίνι, το βελγικό φράγκο, το αυστριακό σελίνι κ.α.

Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, σύμφωνα με το το Bloomberg, δέχεται τα μάρκα, ώστε να ανταλλαχθούν με ευρώ, για απεριόριστο διάστημα και για ως εκ τούτου έχουν αξία ακόμα.

Αντίθετα στη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία αλλά και την Ελλάδα, τα παλιά εθνικά νομίσματα δεν μπορούν πλέον να τα ανταλλάξουν με ευρώ.

Οι λόγοι που οι πολίτες τα κράτησαν είναι διάφοροι, καθώς κάποιοι μπορεί να έχουν ξεχάσει, ενώ άλλοι τα κρατούν ως αναμνηστικά. Βέβαια υπάρχουν και μερικοί που θεωρούν ότι, μελλοντικά, θα τα πουλήσουν σε δημοπρασίες και θα βγάλουν πολλά περισσότερα από την αξία τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα του ευρώ άρχισαν να κυκλοφορούν την 1η Ιανουαρίου του 2002, τρία χρόνια μετά τη δημιουργία του κοινού νομίσματος και χρησιμοποιήθηκαν, αρχικά, στις 12 χώρες μέλη της ευρωζώνης και εν συνεχεία ακολούθησαν και οι υπόλοιπες.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: