Οι Έλληνες κάνουν online και τις αγορές από τα super markets

Οι Έλληνες κάνουν online και τις αγορές από τα super markets

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Πάνω και από τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις -ακόμη και μετά τα μέσα της περασμένης χρονιάς- δείχνουν να κινηθήκαν οι πωλήσεις των super markets που πραγματοποιήθηκαν μέσω διαδικτύου το 2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Convert Group, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των μετρήσεων για online πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών και φαρμάκων, το 2020 έκλεισε με τις online πωλήσεις των supermarkets στην Ελλάδα να διαμορφώνονται σε 163 εκατ. ευρώ σε τιμές λιανικής και συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Το ποσοστό της αύξησης σε ετήσια βάση ανήλθε στο 264% και μοιάζει λογικό δεδομένων των εξελίξεων με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, όμως, αξίζει να επισημανθεί ότι τον Ιούλιο του 2020 η πρόβλεψη των στελεχών της Convert Group έκανε λόγο για πωλήσεις 100 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια του 2020. Αξιοσημείωτο είναι πως ο ρυθμός ανάπτυξης παρουσιάζει διαρκή αύξηση και τον Δεκέμβριο έφθασε στο 669% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Το μερίδιο αγορών σε αξία που οι Έλληνες πραγματοποιούν στα online supermarkets αντί των φυσικών καταστημάτων έφτασε το 2020 στο 1,8%, δηλαδή τετραπλασιάστηκε σε σχέση με το 0,4% του 2019. Σύμφωνα με την Convert Group, το ποσοστό είναι μεν μικρό αλλά εκτιμάται πως στα επόμενα χρόνια μπορεί να φθάσει στο 16% που κατέγραψε η Βρετανία το 2020.

Στα στοιχεία συμπεριελήφθησαν για πρώτη φορά και οι πλατφόρμες delivery που ξεκίνησαν εντός του 2020 να υποδέχονται παραγγελίες super market, οι οποίες συνετέλεσαν εν μέρη και στην μεγάλη αύξηση που παρατηρήθηκε στο κλείσιμο της χρονιάς. Αυτές είναι το box.gr (συνεργάζεται με Κρητικό και Μασούτη), το delivery.gr (συνεργάζεται με ΑΒ Βασιλόπουλο) και το efood.gr (συνεργάζεται με τον Σκλαβενίτη) το οποίο μπήκε μάλιστα πρώτο στο κανάλι. Συνολικά, στην πλατφόρμα eRetail Audit της Convert Group συνδέονται όλοι οι «παίκτες» που δραστηριοποιούνται αυτή την στιγμή στο κανάλι του οnline supermarket, εκτός των e-fresh.gr και Market In.

Μαζί με τη μεγάλη αλλαγή στην εικόνα του κλάδου λόγω του κορωνοϊού, παρατηρήθηκε και αλλαγή στο προφίλ του καταναλωτή. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της Convert Group, οι καταναλωτές φαίνεται πως έχουν πλέον μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα online supermarket, προσθέτοντας στο καλάθι τους κατηγορίες πρώτης ανάγκης όπως φρέσκα και κατεψυγμένα τρόφιμα, που μέχρι και το 2019 δεν ήταν στις κύριες προτιμήσεις τους. Η αλλαγή αυτή φαίνεται πως είναι αμφίδρομη, από τη μία με τους καταναλωτές πιο εξοικειωμένους, από την άλλη με τα online supermarkets πιο προετοιμασμένα μετά την πρώτη ειδικά καραντίνα, τόσο σε χρόνους παράδοσης όσο και σε υποδομές. Το αποτέλεσμα; Τα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onsports.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: