Οι Ευρωπαίοι τηλεφωνούν στον Ερντογάν και προαναγγέλουν συμφωνία για το μεταναστευτικό

Οι Ευρωπαίοι τηλεφωνούν στον Ερντογάν και προαναγγέλουν συμφωνία για το μεταναστευτικό

https://www.etsy.com/listing/804994360/bracelet-handmade-women-gold-plated

Οι Ευρωπαίοι τηλεφωνούν στον Ερντογάν και προαναγγέλουν συμφωνία για το μεταναστευτικό

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, τρεις ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.

Η κ. Φον Ντερ Λάιεν αναφέρει σε ανάρτησή της στο τουίτερ: «Καλή συνομιλία με τον Πρόεδρο Eρντογάν πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την Πέμπτη».

«Συζητήσαμε την κατάσταση των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας, την COVID19, το εμπόριο και την τελωνειακή ένωση, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, τη μετανάστευση και τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν» σημειώνει.

Υπέρ της περαιτέρω ανάπτυξης της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία για το μεταναστευτικό και μάλιστα άμεσα τάχθηκαν η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ και ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, επισημαίνοντας ότι το θέμα θα συζητηθεί στο πλαίσιο του προσεχούς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Πρέπει να ανοίξουμε μια προοπτική, σχετικά με το πώς θα συνεχίσουμε», δήλωσε η κυρία Μέρκελ κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον κ. Ντράγκι και σημείωσε ότι η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους από τρία εκατομμύρια πρόσφυγες και γι αυτό «δικαιούται για αυτό να συνεχίσει να στηρίζεται από εμάς».

Αναφερόμενη και στον συνομιλητή της, η Καγκελάριος πρόσθεσε ότι «είμαστε και οι δυο της άποψης ότι χωρίς συνεργασία με την Τουρκία δεν μπορούμε να προχωρήσουμε», με τον κ. Ντράγκι να σπεύδει να συμφωνήσει.

Ερωτώμενη σχετικά με την πορεία της πανδημίας, η κυρία Μέρκελ τόνισε ότι παρά την πτώση του αριθμού των κρουσμάτων, απαιτείται μεγάλη προσοχή, κυρίως λόγω των παραλλαγών του βασικού στελέχους του νέου κορονοϊού. «Η κατάσταση είναι βελτιωμένη, αλλά η πρόοδός μας παραμένει εύθραυστη», προειδοποίησε και επισήμανε ότι «η ανοσία της αγέλης δεν είναι τόσο κοντά». Παρέπεμψε μάλιστα στα παραδείγματα της Βρετανίας και της Πορτογαλίας.

Ο Μάριο Ντράγκι από την πλευρά του ανέδειξε τη στενή συνεργασία της χώρας του με την Γερμανία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στο πλαίσιο της οποίας πολλοί Ιταλοί νοσηλεύτηκαν σε γερμανικά νοσοκομεία.

Ερωτώμενος πάντως εάν η Ιταλία συμφωνεί να διεξαχθεί ο τελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στην Βρετανία, όπου διαπιστώνεται έξαρση της παραλλαγής «Δέλτα», δήλωσε ότι δεν θα ήθελε «ο τελικός να διεξαχθεί σε μια χώρα όπου ο κίνδυνος μόλυνσης είναι πολύ μεγάλος».

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ έχει μάλιστα προτείνει ο τελικός να διεξαχθεί στο Μόναχο αντί του Λονδίνου.

Ποιοτική & Οικονομική VoIP Τηλεφωνία
Source link

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: