Οι Φάρσες, σε σκηνοθεσία Όλγας Ποζέλη, στο Θέατρο Φούρνος – Monopoli.gr

Οι Φάρσες, σε σκηνοθεσία Όλγας Ποζέλη, στο Θέατρο Φούρνος - Monopoli.gr

Οι Φάρσες έρχονται στο Θέατρο Φούρνος από την ομάδα Νοητή Γράμμη, από τις 25 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:15.
Στη σκηνή, δύο γυναίκες περιτριγυρισμένες από τηλεφωνικές συσκευές. Κάνουν ασταμάτητα φάρσες, με ευρηματικότητα και πάθος. Αποδέκτες των τηλεφωνημάτων τους δεκάδες άνδρες, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με δύο εισβολείς που απαιτούν συμμόρφωση. Ο λόγος τους αφοπλιστικά κωμικός και νοηματικά παράδοξος.
Η φάρσα, ως ένας μηχανισμός γελοιοποίησης των ισχυρών, όχι μόνο προσφέρει στις ηθοποιούς την δυνατότητα να δώσουν ένα εντελώς διαφορετικό μήνυμα για τη φύση των σχέσεων εξουσίας στην κοινωνία, αλλά μετατρέπει τη φάρσα σε μία άκρως πολιτική πράξη. Μία ατομική, γνώριμη και αναπάντεχα διασκεδαστική πολιτική πράξη.
Στην παράσταση οι θεατές μέσα από το καθημερινό ή το παράλογο, το αναμενόμενο ή το απρόοπτο, αναμφίβολα αναγνωρίζουν οικείες καταστάσεις και συναισθήματα και συμμετέχουν σε φάρσες που ίσως ποτέ δεν τόλμησαν να κάνουν.

Λίγα λόγια για την ομάδα θεάτρου Νοητή Γραμμή
H Ομάδα Θεάτρου ΝΟΗΤΗ ΓΡΑΜΜΗ είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1999 από την Όλγα Ποζέλη. Εναρκτήρια παράσταση της ομάδας ήταν «Η μεγάλη της ευκαιρία» του Alan Bennett και το «Ένα κήρυγμα» του David Mamet, στον Τεχνοχώρο Υπό Σκιάν. Έκτοτε έχει παρουσιάσει με επιτυχία πολλές παραγωγές devised theatre και ιδιαίτερες perfomace στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2010 ταξιδεύει συνεχώς με παραστάσεις της σε διάφορα φεστιβάλ του εξωτερικού έχοντας αποσπάσει σημαντικά βραβεία και διακρίσεις (Νέα Υόρκη, Βιετνάμ, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Γερμανία, Ουκρανία, Ιράν). Στην Ελλάδα ήταν υποψήφια για το βραβείο Νέου Δημιουργού της Ένωσης Κριτικών Θεάτρου, ενώ έχει δώσει το παρόν και στα Θεατρικά Βραβεία του περιοδικού «Αθηνόραμα».
Η ομάδα θεάτρου ΝΟΗΤΗ ΓΡΑΜΜΗ επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού από το 2001, ενώ σε δύο παραγωγές της είχε τη στήριξη του Ιδρύματος Ι. Φ. Κωστόπουλου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθεσία: Όλγα Ποζέλη

Σκηνικά: Κωστής Δάβαρης
Μουσική: Όλγα Ποζέλη. Ηχητική επεξεργασία: Studio 19/Κώστας Μπώκος
Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος
Χορογραφία: Κατερίνα Γεβετζή
Παίζουν: Γόνη Λούκα
Όλγα Ποζέλη
Διάρκεια: 60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: 12 ευρώ (γενική είσοδος), 10 ευρώ (φοιτητικό & γκρουπ 6 ατόμων), 5 ευρώ (άνεργοι & ατέλειες)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 25 Σεπτεμβρίου έως 31 Οκτωβρίου
Σενάριο: Μαρία Γουλή
Πληροφορίες: Θέατρο Φούρνος Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα ΤΚ 11472
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:15…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.monopoli.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: