Οι λίστες των ΚΑΔ που δικαιούνται μείωση ενοικίων κατά 40% και 100%

Οι λίστες των ΚΑΔ που δικαιούνται μείωση ενοικίων κατά 40% και 100%

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Τους επαγγελματίες που έχουν 100% απαλλαγή από την καταβολή ενοικίων για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, καθώς και όσους έχουν απαλλαγή κατά 40%, αποσαφηνίζει η απόφαση της ΑΑΔΕ, που εκδόθηκε σήμερα.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν λογιστές και φοροτεχνικοί, υπάρχει ασάφεια για το αν δικαιούνται την απαλλαγή και οι φοιτητές, που έχουν γονείς πληττόμενους από την πανδημία.

Όπως προκύπτει από την αναλυτική λίστα των ΚΑΔ που περιέχει η απόφαση, πλήρη απαλλαγή από ενοίκιο έχουν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις των κλάδων του λιανεμπορίου, της εστίασης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού και των μεταφορών, που έχουν μισθωμένα τα ακίνητα των επαγγελματικών τους εγκαταστάσεων και υποχρεώθηκαν, με κρατική εντολή, να παραμείνουν κλειστές ή να περιορίσουν στο ελάχιστο τις δραστηριότητές τους.

Παράλληλα, το 100% του ενοικίου γλιτώνουν για το πρώτο δίμηνο του 2021 και τα γυμναστήρια, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και τα βιβλιοπωλεία.

Στους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων ακινήτων, θα καταβληθεί από το κράτος αποζημίωση ίση με το 80% του ονομαστικού ενοικίου. Δηλαδή, αν το ενοίκιο είναι 1.000 ευρώ, η αποζημίωση θα είναι 800 ευρώ.

Τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα στις παραπάνω επιχειρήσεις για τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2021 θα αποζημιωθούν με το 60% του μηνιαίου μισθώματος.

Πρόσθετο μπόνους για τους ιδιοκτήτες, αποτελεί η πρόβλεψη του νόμου, σύμφωνα με την οποία η αποζημίωση που θα δώσει το Δημόσιο στους ιδιοκτήτες είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη.

Μείωση 40%

Μικρότερη μείωση του ενοικίου, κατά 40%, θα έχουν οι επιχειρήσεις άλλων κλάδων, οι οποίες, δεν ήταν κλειστές με κρατική εντολή, αλλά σύμφωνα με τη νομοθεσία χαρακτηρίζονται «πληττόμενες» οικονομικά από την πανδημία, δηλαδή, εξακολουθούν να υφίστανται σημαντική μείωση στις εισπράξεις τους από πωλήσεις προϊόντων ή παροχές υπηρεσιών. Οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες αυτοί, θα πληρώνουν το 60% του ενοικίου.

Το ίδιο ποσοστό, 60%, θα πληρώσουν επίσης τα φυσικά πρόσωπα που ενοικιάζουν κύρια κατοικία, όπως και για την κατοικία των παιδιών τους που σπουδάζουν σε άλλη πόλη. Σημειώνεται όμως, ότι στην υπουργική απόφαση δεν διευκρινίζεται με σαφήνεια εάν η μείωση ισχύει και για τις φοιτητικές κατοικίες, γεγονός που έχει προκαλέσει σύγχυση στους λογιστές και σε ιδιώτες.

Στους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν τα ακίνητά τους στις «πληττόμενες» επιχειρήσεις ή στους εργαζομένους των επιχειρήσεων αυτών, οι οποίοι είναι σε αναστολή συμβάσεων…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: