Οι λύσεις που θα πάρει, καθορίζουν τη «ζωή» του

Οι λύσεις που θα πάρει, καθορίζουν τη «ζωή» του

Τα ονόματα είναι για τον ενθουσιασμό του κόσμου, η ουσία των μεταγραφών έχει να κάνει με το τι θα σου προσφέρουν στο χορτάρι κι εκεί ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από λύσεις που διαμορφώνουν καταστάσεις.

Δύο μεταγραφές μέχρι τώρα. Πούχατς και Κλαϊνχάισλερ. Παίκτες που αποκτήθηκαν απ’ τον Παναθηναϊκό για να προσφέρουν βοήθειες. Όχι «στοιχήματα», καθώς δεν μπορούν να είναι τέτοια ένα παιδί που ναι μεν είναι νέο ακόμη ηλικιακά (23) αλλά διεθνής με την Πολωνία και ανήκει σε σύλλογο της Bundesliga. Απ’ την άλλη παίκτης διεθνής Ούγγρος, με συμμετοχές στα δύο τελευταία Euro και κοντά στις 50 διεθνείς εμφανίσεις.

Θα πετύχουν ή δε θα πετύχουν, μόνο κάποιος με μαντικές ικανότητες μπορεί να το προβλέψει. Μεταγραφές είναι, ακόμη και τον Μέσι να πάρεις που λέει ο λόγος, το χέρι σου στη… φωτιά δεν το βάζεις. Όπως δεν το κάνεις για κάποιον ποδοσφαιριστή που δεν γνωρίζεις τόσο καλά ή καθόλου. Ασφαλώς οι μεταγραφές θα κριθούν και κυρίως θα καθορίσουν πράγματα, όταν με το καλό ολοκληρωθούν.

Ένας εξτρέμ αναμένεται. Ίσως υπάρξει κι άλλη κίνηση. Έχει δρόμο ακόμη το θέμα, τη στιγμή βέβαια που ο Παναθηναϊκός δεν έχει χρόνο. Επειδή σωστά όλοι εμείς σκεφτόμαστε πως έρχεται το ματς στα Γιάννινα, μετά τρία σερί παιχνίδια κόντρα στον ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης εκτός. Ένας πραγματικός «χαμός». Με εξαίρεση το Κύπελλο στα παιχνίδια με τον «δικέφαλο», το Πρωτάθλημα δεν κρίνεται τώρα όμως. Οπότε ο Γιοβάνοβιτς όσο κι αν λέμε εμείς, όσο κι αν γκρινιάζει ο κόσμος, δεν πιέζεται και δεν ακυρώνει κάποια απ’ τα θέλω του. Καλά κάνει εδώ που τα λέμε.

Ο δρόμος για τον βασικό στόχο του Παναθηναϊκού (σαφώς θέλει και το Κύπελλο, όμως το Πρωτάθλημα είναι η «κάψα» μετά από τόσα χρόνια) είναι μεγάλος. Δύσκολος, όμως ανοιχτός. Το παν για τους «πράσινους» είναι να μην μείνουν στη μέση λόγω δυνάμεων, λόγω πιθανών προβλημάτων που θα παρουσιαστούν. Εκεί ακριβώς μπαίνουν οι μεταγραφές που γίνονται και θα γίνουν.

Οι πάντες θα θέλαμε 1-2 σημεία αναφοράς. Παίκτες που θα πάρουν την μπάλα, θα την «κλειδώσουν» στο πόδι τους, θα… χαζέψουν πέντε αντιπάλους και θα σκοράρουν. Πόσοι τέτοιοι υπάρχουν όμως; Κυρίως, πόσοι τέτοιοι μπορούν να έρθουν στον Παναθηναϊκό; Και οικονομικά και σε επίπεδο επιθυμίας να παίξουν στην Ελλάδα;

Οι «πράσινοι» του Γιοβάνοβιτς επιλέγουν τον άλλο δρόμο λοιπόν. Οι πάντες πρέπει να «κολλάνε» και να προσφέρουν σε αυτό που ορίζει ο προπονητής. Στη φιλοσοφία που υπάρχει στην ομάδα, την τακτική, την ομάδα. Δεν αγωνίζεται το σύνολο για την εξυπηρέτηση 1-2 παικτών που όντως…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onsports.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: