Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Ουκρανία – Αιματηρές μάχες | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν σφυροκοπά από ξηρά, αέρα και θάλασσα

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης τις ραγδαίες εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία, μετά την απόφαση του ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, για στρατιωτική εισβολή στη χώρα.

Έως αργά το βράδυ της Πέμπτης, μαίνονταν αιματηρές μάχες μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών, ακόμη και σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το Κίεβο.

Αποκρυπτογραφώντας τον Πούτιν στο Προεδρικό

Η πρώτη μέρα της εισβολής θα πρέπει να θεωρηθεί ιδιαίτερα επιτυχημένη από την πλευρά των Ρώσων, οι οποίοι σε λιγότερο από 24 ώρες, έχουν εξασφαλίσει θέσεις «κλειδιά», σφυροκοπώντας -από ξηρά, αέρα και θάλασσα- την Ουκρανία από τρεις πλευρές, βόρεια, ανατολικά και νότια. Το χειρότερο σενάριο, δηλαδή, που φοβόταν η Δύση και η Ουκρανία έγινε πραγματικότητα.

Τα μέτωπα στα οποία δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα τώρα είναι αυτό του Κιέβου, με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να προβάλουν σθεναρή αντίσταση, καθώς και νότια στη Μαριούπολη, όπου σημειώνονται σφοδρές εκρήξεις.

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις στοχεύουν στο να αποκλείσουν το Κίεβο, δημιουργώντας παράλληλα έναν διάδρομο προς τα νότια παράλια, ο οποίος να οδηγεί στη χερσόνησο της Κριμαίας και την περιοχή Transdniestria της Μολδαβίας.

Iσχυρές εκρήξεις στο Κίεβο

Μετά τα πρώτα πυρά από τη Ρωσία, το πρωί της Πέμπτης, η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως κλείνει όλο τον εναέριο χώρο της για την πολιτική αεροπορία, ενώ ισχυρές εκρήξεις ακούγονταν στο Κίεβο, την Οδησσό και σε πολλές περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.

Οι δυνάμεις του Πούτιν κατέλαβαν γρήγορα το διεθνές αεροδρόμιο του Hostomel, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Κίεβο, και κατευθύνονταν προς το Κίεβο, όπου ακούγονται διαρκώς εκρήξεις.

«Μεγάλη έκρηξη από την κατεύθυνση του αεροδρομίου Hostomel, μόλις τώρα. Μεγαλύτερη από τις προηγούμενες» έγραψε η δημοσιογράφος Lytvynenko. Λίγη ώρα αργότερα, ακολούθησε δεύτερη έκρηξη.

Την ίδια στιγμή, σύμβουλος του ουκρανικού προεδρικού γραφείου ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν το αεροδρόμιο του Hostomel, σημειώνοντας πως οι μάχες συνεχίζονται.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: