Οι τοποθετήσεις στελεχών και η κριτική στο Συνέδριο Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ

Οι τοποθετήσεις στελεχών και η κριτική στο Συνέδριο Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ

Με τις τοποθετήσεις των μελών συνεχίζεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα:

 Ο Νίκος Μπίστης αναφέρθηκε στην σταδιακή επανάκαμψη μιας πιο αριστερής σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη. Σημείωσε ότι ενισχύθηκε η αριστερά που προσαρμόστηκε, ενώ εκείνη η αριστερά που συνέχισε με επιμονή στην αντισυστημική ανατροπή, όχι μόνο ηττήθηκε, αλλά αντιμετωπίζει σοβαρά υπαρξιακά προβλήματα. Σημείωσε ότι στην Ελλάδα κερδίζει έδαφος το αίτημα για κυβερνητική αλλαγή, αλλά με σοβαρότητα και σταθερότητα. Δεν μπορεί να υπάρξει ξανά ένα κύμα όπως το 2012. Στόχος είπε, πρέπει να είναι η συμμετοχή και συμμαχία των φτωχών στρωμάτων με την πολυποίκιλη μεσαία τάξη. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αποκλείσουμε το πολιτικό κέντρο. Προειδοποίησε ότι αν δεν κάνουμε σωστές επιλογές, μπορεί αντί να έχουμε αμφίπλευρη διεύρυνση, να έχουμε αμφίπλευρες απώλειες. Υποστήριξε ότι δυστυχώς η αντισυστημικότητα, στις παρούσες συνθήκες, αποτελεί βιότοπο της ακροδεξιάς και όχι της αριστεράς.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, είπε ότι το ερώτημα προς το κοινό του ΚΙΝΑΛ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να είναι «ή με εμάς, ή με τη ΝΔ που πηγαίνει προς τα ακροδεξιά. Η τροπή που πήραν οι διαδικασίες μετά την αναγκαστική αποχώρηση της Φώφης Γεννηματά, έφερε το δίλημμα: Προοδευτική διακυβέρνηση από την κάλπη της απλής αναλογικής ή διατήρηση του αντισύριζα μετώπου και της κυβέρνησης της ΝΔ».

Ο Δημήτρης Βίτσας ανέφερε ότι «θα έχουμε ένα γενναίο συνέδριο που θα προοιωνίσει την ανασυγκρότηση του κόμματος και την εκλογική νίκη…Η μεγάλη πολιτική εξόρμηση προς την κοινωνία πρέπει να οργανωθεί από τα πάνω, αξιοποιώντας όλα τα στελέχη».

Αναφέρθηκε στην ηγεσία λέγοντας: «Ικανή ηγεσία – την οποία έχουμε. Το πρόβλημα με την ηγεσία είναι ότι πηγαίνοντας προς το συνέδριο, έχουμε περιπτώσεις που γίνεται αντιπαράθεση σε σχέση με το όνομα του προέδρου. Ποιος είναι με τον πρόεδρο και ποιος δεν είναι. Αυτό πρέπει να τελειώσει. Όλοι είμαστε με τον πρόεδρο. Και όλοι είμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στον χώρο κυκλοφορεί πολύ προσωπική φιλοδοξία, δεν είναι κατ’ ανάγκη κακή, αλλά δεν πρέπει να αντιστρατεύεται την πολιτική φιλοδοξία…Όσες γκρίνιες ακουστούν στο επόμενο διάστημα, καλά να ακουστούν, αλλά να ξέρουμε ότι ο εχθρός είναι απέξω, και είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, και τα βέλη θα πρέπει να κατευθυνθούν προς τα εκεί».

Ο Νίκος Παππάς ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση ανέφερε ότι «το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης κατέρρευσε σε μερικά εικοσιτετράωρα….

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: