Οι τρεις επιλογές του Μαρκ Γκασόλ για το μέλλον του

Σε μερική απομόνωση οι Μαρκ Γκασόλ, Αμπάλντε και Γκαρούμπα λόγω επαφής τους με κρούσμα κορονοϊού

Ο Μαρκ Γκασόλ παραχωρήθηκε από τους Λέικερς στους Γκρίζλις με την προοπτική να μείνει ελεύθερος. Ο λόγος ωστόσο δεν είναι επειδή θέλει να πάει σε άλλη ομάδα στο ΝΒΑ, αλλά η επιθυμία του να επιστρέψει στην Ισπανία για χάρη της οικογένειάς του, κάτι που αναπόφευκτα έφερε και την αντίστοιχη φημολογία για το μέλλον του. Ένα μέλλον που – σύμφωνα με σειρά ισπανικών δημοσιευμάτων – βρίσκεται ανάμεσα σε τρεις δρόμους.

Ο 36χρονος σέντερ δεν έχει γνωστοποιήσει ακόμα τις σκέψεις του και δύσκολα θα το κάνει μέχρι να λυθεί το συμβόλαιό του από τους Γκρίζλις. Με βάση ωστόσο αυτά που έχουν κυκλοφορήσει, στο μυαλό του φαίνεται ότι υπάρχουν τρεις επιλογές, με την κάθε μία να έχει την δική της βάση.

Η πρώτη επιλογή φαίνεται να είναι η επιστροφή στην Μπαρτσελόνα, η οποία και έχει τα δικαιώματά του στην ACB. Η σκέψη μία πιθανής επανασύνδεσης με τον αδελφό του, Πάου, εξιτάρει ήδη πολύ κόσμο. Υπάρχουν βέβαια δύο λεπτομέρειες σε αυτή την περίπτωση: 1. Δεν είναι σίγουρο ο Μαρκ Γκασόλ είναι ανοιχτός σε αυτό το σενάριο. 2. Δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα επιθυμούσαν κάτι τέτοιο οι Καταλανοί και ειδικότερα ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος έχει ήδη κάνει τον σχεδιασμό του.

Ως δεύτερη επιλογή του βετεράνου σέντερ φαίνεται να είναι η επιστροφή του στην Χιρόνα και η συμμετοχή στην 2η κατηγορία της Ισπανίας. Γιατί στην Χιρόνα; Επειδή είναι η ομάδα που τον ανέδειξε όταν φόρεσε την φανέλα της από το 2006 έως το 2008 και της οποίας είναι ιδιοκτήτης. Βασικά, αυτό δεν είναι ακριβές, αφού η ομάδα που αγωνίστηκε ο Γκασόλ διαλύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 2000 διαλύθηκε για οικονομικούς λόγου, με τον Γκασόλ να δημιουργεί μία ομάδα μπάσκετ εκεί το 2014, με τον σύλλογο να φτάνει πλέον φέτος να αγωνίζεται στην 2η κατηγορία της Ισπανίας.

Η τρίτη επιλογή του Γκασόλ φαίνεται να είναι η απόσυρση. Ο Ισπανός φαίνεται να έχει κουραστεί πλέον, αλλά – κυρίως – φέρεται να θέλει να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του. Δεδομένου ότι το καλοκαίρι αποσύρθηκε από την εθνική Ισπανίας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας, κάποια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ενδεχομένως πλέον να είναι έτοιμος για να ανοίξει ένα άλλο κεφάλαιο στην καριέρα του.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: