Οι βαθμοί μετράνε, τώρα ήρεμος με ΑΕΚ

Οι βαθμοί μετράνε, τώρα ήρεμος με ΑΕΚ

Απώλεια κόντρα στον Λεβαδειακό θα ήταν καταστροφή για τον Παναθηναϊκό, γι’ αυτό και ήταν τόσο ψυχολογικά μουδιασμένοι οι «πράσινοι», σε ένα ματς που έτσι κι αλλιώς αποδείχθηκε γεμάτο αδικαιολόγητη ένταση.

Πολύ περίεργο το ματς με τον Λεβαδειακό τελικά. Μια αναμέτρηση που στο μυαλό των περισσότερων ήταν σχετικά εύκολη. Είτε λόγω καλών σχέσεων με τον αντίπαλο, είτε λόγω διαφοράς δυναμικότητας και μάλιστα σε ένα γήπεδο που εκ των πραγμάτων θα ήταν έδρα του Παναθηναϊκού λόγω της παρουσίας του κόσμου.

Το ματς εκ των πραγμάτων θα ήταν δύσκολο, απλά η ένταση που υπήρξε σε πολλά σημεία ήταν μη αναμενόμενη. Δε συζητάμε για το ίδιο το αγωνιστικό σκέλος, εκεί νορμάλ υπήρξε η τεράστια προσπάθεια του Λεβαδειακού να πάρει αποτέλεσμα. Υπήρξαν όμως κι όλα τα γύρω γύρω. Κακός αγωνιστικός χώρος, ίσως ο χειρότερος στην Super League. Δακρυγόνα πριν το ματς, καθυστέρηση έναρξης του δευτέρου μέρους πάλι λόγω αδικαιολόγητης χρήσης δακρυγόνων.

Συνθήκες που ξαφνικά σε βάζουν στο… πετσί ενός ντέρμπι, παρότι δεν είναι τέτοιο το παιχνίδι. Άρα άθελά σου γίνεσαι λίγο πιο προσεκτικός ίσως. Ειδικά όταν και το επίπεδο της απόδοσής σου, δεν είναι στο επίπεδο που θα ήθελες. Συν την σωστή συμπεριφορά του Λεβαδειακού, που τακτικά έδειξε άριστα προετοιμασμένος για να εκπλήξει τον Παναθηναϊκό.

Δημιουργικά οι «πράσινοι» είχαν τον Παλάσιος ως κύριο εκφραστή, αλλά και τις εμπνεύσεις του Μπερνάρ. Ο Βέρμπιτς σε μία φάση ήταν εκεί που χρειάστηκε, αλλά συνολικά δεν συνεισέφερε ιδιαίτερα. Κυρίως γιατί γινόταν δεύτερο φορ στις περισσότερες προσπάθειες. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να πει πως ήταν αρνητικός, τη στιγμή που πέτυχε το γκολ απ’ την προσπάθεια του Σπόραρ και άρχισε τη φάση στο δοκάρι του συμπατριώτη του.

Τέλος καλό όλα καλά για τον Παναθηναϊκό. Χωρίς αστερίσκους στο όλα καλά. Το πως έπαιξε δεν αλλάζει την ουσία. Βαθμούς έπρεπε να πάρει το «τριφύλλι». Πάση θυσία, όπως κι αν έπαιζε. Χρειαζόταν να επιστρέψει στις νίκες, για να μη χαθεί τελείως η αυτοπεποίθηση του Παναθηναϊκού. Η πτώση της οποίας φάνηκε ξεκάθαρα από το παιχνίδι στον Ιωνικό σε αυτό κόντρα στον ΟΦΗ.

Ίσως μάλιστα αυτού του είδους η νίκη να ήταν ακριβώς ο τρόπος που θα ήθελε ο Γιοβάνοβιτς. Και για να πάρει η ομάδα του τους βαθμούς φυσικά, αλλά και για να έχει πράγματα να τονίσει. Να μην έρθει χαλάρωση και σιγουριά που δε θα είχε θέση στην ψυχοσύνθεση της προετοιμασίας για ένα ντέρμπι όπως αυτό με την ΑΕΚ που ακολουθεί.

Προφανώς και πρέπει να υπάρξει σκεπτικισμός για την απόδοση πάντως. Ο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onsports.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: