Οικονόμου: Από την Άνοιξη και μετά είναι πιθανόν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες των εκλογών

“Για να προκύψει μία Κυβέρνηση σταθερή, συμπαγής, μια Κυβέρνηση σαν κι αυτή που πρέπει να έχει μία χώρα σαν την Ελλάδα στο περιβάλλον διεθνούς αστάθειας, θα χρειαστούν δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Από την Άνοιξη και μετά είναι πιθανόν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες των εκλογών“, δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100,3.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σ’ αυτό το κομμάτι ήταν απολύτως συνεπής σε αυτό που είχε πει, ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, όσο το δυνατόν πιο κοντά στη λήξη της θητείας της Κυβέρνησης.

“Εμείς επίμονα λέγαμε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και υπήρχε έντονη αμφισβήτηση γι’ αυτό. Λέγαμε ότι δεν θα παίξουμε θεσμικά με τις εκλογές, δεν θα γίνει αλλαγή του εκλογικού νόμου”, υπογράμμισε. Για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ δήλωσε ότι η συζήτηση έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. “Ανακοινώσεις ονομάτων στελεχών που δεν ήταν βουλευτές, για την περιφέρεια στην οποία θα δραστηριοποιηθούν, έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου 8-9 μήνες. Και μάλιστα, όταν ξεκινούσε αυτή η διαδικασία, έλεγαν κάποιοι ότι για να ανακοινώνονται ονόματα είναι κοντά οι εκλογές. Τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, έτσι κι αλλιώς, σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι συμπληρωμένα, ολοκληρωμένα, με την έννοια ότι τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ξανά υποψήφια. Πάντα όμως θα υπάρχει μια ισχυρή δόση ανανέωσης. Καινούρια πρόσωπα που θα δοκιμαστούν στο στίβο της πολιτικής, που θα διεκδικήσουν την εμπιστοσύνη των συμπολιτών τους. Πολύ έγκαιρα θα είμαστε απολύτως έτοιμοι και το επόμενο διάστημα, όσο πλησιάζουμε προς την ‘Ανοιξη, θα πυκνώνουν και οι ανακοινώσεις καινούργιων προσώπων που θα συμπορευθούν στην προσπάθεια αυτή”, πρόσθεσε.

Ο κ. Οικόνομου είπε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει με την κοινωνία σχέση εμπιστοσύνης η οποία έχει οικοδομηθεί με την πολιτική που ακολουθείται ώστε η Ελλάδα να είναι πολύ ανθεκτική στις κρίσεις που αντιμετωπίζουμε.

“Στην πολιτική που άνοιξε δρόμους για τους πολίτες, σε όλα αυτά που έχουν φέρει τον Έλληνα πολίτη να ζει σήμερα πολύ καλύτερα από όσο ζούσε την περίοδο 2015-2019. Μια σχέση η οποία μας δείχνει ότι πρέπει να βελτιωνόμαστε, να μην κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί και να αναλαμβάνουμε γενναία το κόστος και την ευθύνη. Όλα μετρούν. Το ζητούμενο, όμως, είναι ποια Κυβέρνηση, ποιον Πρωθυπουργό, ποιο υπόδειγμα διακυβέρνησης είναι αυτό που έχει ανάγκη μια χώρα σαν την Ελλάδα στην εποχή που ζούμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η Κυβέρνηση…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: