Οικονόμου: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

«Όταν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να προκηρύξει τις εκλογές θα το πει με σαφήνεια και απολύτως συγκεκριμένα, όπως πάντοτε κάνει για τα θεσμικά ζητήματα. Μια εβδομάδα μπροστά ή δεκαπέντε μέρες πίσω, δεν αλλάζουν αυτό που είχαμε πει από την πρώτη στιγμή, ότι εκλογές θα κάνουμε στο τέλος της τετραετίας και θα εξαντλήσουμε τον χρόνο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε: «Οτιδήποτε από την ‘Ανοιξη και μετά, δεν νομίζω ότι μπορεί να χαρακτηριστεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ειδικότερα αν αναλογιστεί κανείς ότι θα έχουμε μια εκλογική αναμέτρηση δύο γύρων, προκειμένου να φτάσουμε σε μία σταθερή, συμπαγή και αποτελεσματική Κυβέρνηση».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να παράγει έργο, το Υπουργικό Συμβούλιο λειτουργεί κανονικά και η Βουλή ψηφίζει νόμους.

«Ήδη, αυτή την εβδομάδα κατατέθηκε σε Επιτροπή ένα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση. Κάθε μέρα που περνά, αξιοποιείται ο πολιτικός χρόνος», πρόσθεσε. Είπε επίσης πως στις εκλογές ο κόσμος να έχει στο μυαλό του ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση που θα μπορεί  να παίρνει αποφάσεις που αφορούν το μέλλον της πατρίδας, της καθεμιάς και του καθένα.

«Χρειάζεται μια κυβέρνηση με πραγματισμό, με γνώση, με σαφή κατεύθυνση για να συνεχίσει την πορεία της χώρας μπροστά. Η  επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ φεύγοντας το 2019 να εγκαταστήσει ένα σύστημα -επειδή έβλεπε ότι δεν θα μπορεί να κυβερνήσει ο ίδιος, να μείνει ακυβέρνητη η χώρα- είναι βόμβα στα θεμέλια της σταθερότητας, που με ένα μόνο τρόπο απενεργοποιείται», υπογράμμισε και τόνισε πως η ΝΔ θα ζητήσει ισχυρή εντολή για μια αποτελεσματική κυβέρνηση, ισχυρής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, που δεν θα αποκλείει, όμως, δυνάμεις, ανθρώπους, αντιλήψεις που θα σπρώξουν τη χώρα μπροστά.

Για τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως το Σύνταγμα ορίζει με σαφήνεια τις αρμοδιότητες και τον προσανατολισμό όλων των θεσμών της Πολιτείας και παραπέμπει στους νόμους, για την εφαρμογή αυτών των ενεργειών.

Και πρόσθεσε: «Η Δημοκρατία έχει κανόνες και οι κανόνες της είναι οι νόμοι. Σε μία Δημοκρατία δεν έχει νόημα μόνο τι θέλει κανείς, τι επιδιώκει ή ποιο κίνητρο έχει, αλλά και ο τρόπος. Και ο τρόπος καθορίζεται από τους νόμους. Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη και δεν τοποθετείται στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Επιπλέον τόνισε ότι «την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δεν την…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: