Οικονόμου για μελέτη Τσιόδρα- Λύτρα: Δεν είχε κοινοποιηθεί στον πρωθυπουργό

Οικονόμου για μελέτη Τσιόδρα- Λύτρα: Δεν είχε κοινοποιηθεί στον πρωθυπουργό

Δεν είχε κοινοποιηθεί στον πρωθυπουργό ούτε είχε φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου η μελέτη Τσιόδρα- Λύτρα που δημοσιεύθηκε στις 13-14 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου. 

Ο κ. Οικονόμου μιλώντας στον ΑΝΤ 1, σημείωσε ότι η μελέτη λέει τα εξής τρία πράγματα: 

«Πρώτον, ότι υπάρχει μια διαφορετική ποιότητα υπηρεσιών ανάμεσα στα νοσοκομεία της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδος. Αλλά αυτό, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός το έχει αναδείξει, όχι μία, τρεις-τέσσερις φορές στο δημόσιο λόγο και αποτελεί κεντρικό κομμάτι της στρατηγικής μας για την ανασυγκρότηση του Ε.Σ.Υ., ώστε να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες Υπηρεσίες Υγείας στην ελληνική Περιφέρεια». 

«Δεύτερον, μας λέει ότι από τις 400 νοσηλείες σε ΜΕΘ και πάνω, αυξάνεται με πολύ μεγαλύτερο ρυθμό η περίπτωση να έχουμε περισσότερες απώλειες. Και είναι μια πραγματικότητα αυτό. Όσο πιέζεται το Σύστημα Υγείας, όσες περισσότερες διασωληνώσεις έχουμε, όσο περισσότεροι άνθρωποι πάνε στις Μ.Ε.Θ., τόσο περισσότερες, δυστυχώς, είναι οι πιθανότητες να έχουμε ανθρώπινες απώλειες. Αυτό το είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή, από το Σεπτέμβριο και μετά, όταν κάναμε τη δεύτερη προσπάθεια για να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη».

«Τρίτον, πως  υπάρχει ενδεχόμενο μιας συσχέτισης ενός 87% να έχει περισσότερες πιθανότητες μεγαλύτερης θνητότητας, όταν διασωληνώνεται εκτός Μ.Ε.Θ..  Προφανώς και είναι πολύ καλύτερα να διασωληνώνεται κανείς εντός Μ.Ε.Θ., όταν αυτό είναι εφικτό. Όταν δεν είναι εφικτό, σε συνθήκες πολέμου, αναγκάζεσαι να κάνεις και το άλλο. Και η μελέτη λέει ότι δεν έχει ασφαλή συμπεράσματα για να το τεκμηριώσει αυτό, δεδομένου ότι το δείγμα ήταν πολύ μικρό, δεδομένου ότι πρέπει να εξετάσει κανείς σε μεγαλύτερο βάθος το φάκελο του ασθενούς και να το συνδέσει και με διάφορα άλλα πράγματα». 

Ταυτόχρονα, ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός ποτέ δεν υποστήριξε ότι η νοσηλεία διασωληνωμένου μέσα στη ΜΕΘ είναι ίδια με του διασωληνωμένου εκτός ΜΕΘ. «Είναι αυτονόητο αυτό. Γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε αυτός που έχει την ανάγκη να διασωληνωθεί, εκτός -αν δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι εκείνη την ώρα- να έχει την καλύτερη δυνατή φροντίδα. Προφανώς, μέσα στη ΜΕΘ,  είναι πολύ καλύτερες συνθήκες. Και γι’ αυτό κάναμε αγώνα να φτιάξουμε περισσότερες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 

Τι μας λένε οι επιστήμονες μ΄ αυτή τη μελέτη; Ότι το Σύστημα Υγείας, όσο περισσότερο πιέζεται -δείτε τι γίνεται σε χώρες με πολύ πιο κραταιά Συστήματα Υγείας, από το δικό μας- δυστυχώς…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: