Οικονόμου: Η Δικαιοσύνη πρέπει να στηρίζεται απροϋπόθετα προκειμένου να κάνει τη δουλειά της

«Η κυβέρνησή μας ξεκίνησε το έργο της παραλαμβάνοντας μια Ελλάδα σε θέση μειονεξίας και υστέρησης σε κάθε τομέα εξαιτίας της κρίσης των μνημονίων. Σχεδόν αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας ξέσπασαν ακόμα μεγαλύτερες κρίσεις: η μεταναστευτική εισβολή, η πανδημία, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση. Κρίσεις οι οποίες δεν είχαν όμοιό τους μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα περίμενε κανείς μια χώρα σαν την Ελλάδα με εμφανείς ελλείψεις να πέσει στο καναβάτσο, να πετάξει λευκή πετσέτα και να μείνει για χρόνια δέσμια στο φαύλο κύκλο της υστέρησης», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αντέτεινε ότι σήμερα 3,5 χρόνια μετά «οι πολίτες ξέρουν άμεσα με αποδείξεις που έχουν βιώσει στην προσωπική τους ζωή ότι πετύχαμε πολλά ώστε όχι μόνο να μη βυθιστεί η Ελλάδα αλλά να ανταπεξέλθει στα προβλήματα με τρόπο πολύ καλύτερο από πολλές χώρες της ΕΕ. Οι κρίσεις μας έπληξαν σφοδρά, μας επηρέασαν έντονα, μας δημιούργησαν πολλά προβλήματα, μας στενοχώρησαν και αρκετές φορές μας έκαναν να είμαστε απαισιόδοξοι αλλά δεν μας έριξαν στο καναβάτσο σε καμία περίπτωση. Δεν παραδοθήκαμε. Αντίθετα πετύχαμε να σταθούμε όρθιοι αρχικά και στη συνέχεια να σημειώσουμε επιδόσεις που μας κατατάσσουν σήμερα στην πανευρωπαϊκή πρωτοπορία, στην ανάπτυξη της οικονομίας, στην κοινωνική προστασία και στήριξη, στον εκσυγχρονισμό της χώρας».

Υπογράμμισε ότι τα κοινωνικά προβλήματα παραμένουν και η κοινωνία περιμένει από την κυβέρνηση. «Με ανανεωμένη εντολή συνέχειας, συνέπειας, σταθερότητας θα πάμε καλύτερα δίνοντας έμπρακτες λύσεις στις αγωνίες και στα προβλήματα της κοινωνίας. Ανοίγοντας νέες προοπτικές και νέες ευκαιρίες για όλους και κυρίως για τους νέους ανθρώπους», πρόσθεσε.

Στο σημείο αυτό τόνισε πως η αντιπολίτευση στην προσπάθεια αυτή έχει να αντιτάξει ένα συντονισμένο σχέδιο φθοράς. «Έναν συντονισμένο πόλεμο φθοράς ο οποίος δεν είναι πολιτικός» γιατί όπως είπε «τα μέσα που χρησιμοποιούνται δεν έχουν καμιά σχέση με την πολιτική έτσι όπως την αντιλαμβάνεται και η κυβέρνηση και η κοινωνία». Την κατηγόρησε ότι με τα μέσα που χρησιμοποιεί εξυπηρετεί μόνο μικροκομματικά συμφέροντα, παρέες και μειοψηφίες που βάζουν το ατομικό πάνω από το συλλογικό και το πατριωτικό.

Ως τελευταίο εγχείρημα ανέφερε την «εκ νέου υπονόμευση της ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Τη Δικαιοσύνη κάποιοι τη θέλουν α-λα-καρτ. Την επαινούν και τη στηρίζουν όταν οι αποφάσεις και…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: