Οικονόμου: Η κυβέρνηση παίρνει μέτρα για όλους – Αδύναμος ο κ. Τσίπρας να δώσει απαντήσεις

Οικονόμου: Η κυβέρνηση παίρνει μέτρα για όλους – Αδύναμος ο κ. Τσίπρας να δώσει απαντήσεις

«Όσο ο πλούτος στη χώρα αυξάνεται, όσο ο δημοσιονομικός χώρος διευρύνεται, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι συμμετοχή σε αυτό το μέρισμα θα έχουμε όλοι», τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο Mega. Διαπίστωσε αδυναμία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει στις ανησυχίες του σήμερα και τα ερωτηματικά του αύριο, καθώς και προσπάθειά του να βάλει ταξικά πρόσημα στην ελληνική κοινωνία. Είπε ότι όσο περνά ο χρόνος θα βελτιώνονται οι κυβερνητικές επιδόσεις κι έδωσε απαντήσεις για θέματα, όπως τα αναδρομικά των συνταξιούχων και η πρόοδος του εμβολιαστικού προγράμματος.

Αναφερόμενος στη χθεσινή παρουσία του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη ανέφερε: «Αν ένα συμπέρασμα μπορεί να βγάλει κανείς, είναι ότι ο κ. Τσίπρας, παρά τα πανάκριβα σκηνικά που έστησαν στη Δ.Ε.Θ. και τη σκηνοθεσία που επιχείρησε, απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι ξεπερασμένος, ότι είναι αγκυλωμένος στο παρελθόν, σε έναν κόσμο που δεν υπάρχει. Ότι αδυνατεί να συντονιστεί με τις προκλήσεις, τα ζητούμενα της εποχής που ζούμε, τα ερωτήματα που γεννήθηκαν, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στον κόσμο ολόκληρο μετά το 2019. Κι αυτό διαπερνά οριζόντια, όχι μόνο τη χθεσινή του παρουσία, αλλά την συνολική αντιπολιτευτική του παρουσία τα τελευταία δύο χρόνια, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα».

Υπογράμμισε επίσης, πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτέυσης «προσπαθεί να βάλει ταξικά πρόσημα στην ελληνική κοινωνία, χρησιμοποιεί μια οξεία ρητορική με χαρακτηρισμούς, επιχειρεί ή υποθάλπει δολοφονίες χαρακτήρων με τη ρητορική και με τις προσεγγίσεις που χρησιμοποιούν πάρα πολλά στελέχη του. Έχει σημείο αναφοράς έναν κόσμο, που στην ουσία έχει πάψει να υπάρχει. Διότι άλλα είναι τα ζητούμενα, οι φιλοδοξίες και οι διεκδικήσεις, όχι μόνο της νέας γενιάς, αλλά και του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας».

Απέναντι σ’ αυτά, ο Αλ. Τσίπρας δεν κατάφερε να ορθώσει ένα πειστικό πολιτικό λόγο, τόνισε ο κ. Οικονόμου. «Δεν βρήκε κουβέντα να πει για τον λαϊκισμό, για τον μηδενισμό, για τον πολιτικό λόγο που ενδημεί στον χώρο του, σε ό,τι έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της πανδημίας και που έχει κάνει πάρα πολύ μεγάλη ζημιά στην ελληνική κοινωνία. Δεν κατάφερε να παρουσιάσει ένα συγκροτημένο και μελετημένο οικονομικό σχέδιο. Ακούσαμε χθες ξανά παροχές χωρίς κοστολόγηση. Ακούσαμε, για μια ακόμη φορά – νομίζω ήταν η ενδέκατη – για διαγραφή ιδιωτικού χρέους. Ήταν σαν το ημερολόγιο να έδειχνε το 2014….

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: