Οικονόμου: Η πρόταση μομφής θα είναι απολύτως καλοδεχούμενη

Οικονόμου: Η πρόταση μομφής θα είναι απολύτως καλοδεχούμενη

«Η πρόταση μομφής θα είναι απολύτως καλοδεχούμενη. Ελπίζουμε να το τολμήσουν, γιατί θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συζητήσουμε παρά πολύ αναλυτικά, με στοιχεία και με αριθμούς για το πότε η ΔΕΗ ήταν έτοιμη να καταρρεύσει, τίνος η πολιτική την οδήγησε στα όρια της κατάρρευσης, με τις συνέπειες που θα είχε αυτό για τον Έλληνα καταναλωτή αλλά και για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Ποια ήταν η περίοδος που η ΔΕΗ είχε αποτίμηση 300 εκατομμύρια ευρώ και ποια είναι αυτή που έχει 2 δις. Πότε έχανε 2,8 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα, ποιες πολιτικές την είχαν οδηγήσει στην πλήρη απαξία. Θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συζητήσουμε για την διαφορά αντίληψης σε ότι αφορά την ανάπτυξη της χώρας, τη θωράκιση των συμφερόντων των καταναλωτών και της οικονομίας, την δυναμική ανάπτυξη σημαντικών κλάδων όπως η ΔΕΗ και να δώσουμε και ουσιαστικές απαντήσεις σε κραυγές που ακούγονται και που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Δεν μπορεί να ισχυρίζεσαι ότι ξεπουλάς μια επιχείρηση όταν πας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τη στιγμή που η μετοχή της είναι σήμερα πάνω από 8 ευρώ, όταν στο παρελθόν είχε 1,2,3 ευρώ. Αυτό θα ήταν ξεπούλημα. Ούτε μπορείς να κρύβεις ότι το κράτος θα έχει το ισχυρότερο ποσοστό μειοψηφίας της τάξεως του 34% και μια σειρά από άλλα πράγματα. Μακάρι να γίνει αυτή η κίνηση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Τσίπρα, δηλαδή η πρόταση μομφής. Νομίζω θα έχει τη δυνατότητα ο ελληνικός λαός να παρακολουθήσει την απάντηση σε ένα πολύ ουσιαστικό ερώτημα «τι ΔΕΗ θέλουμε;». Θέλουμε την ΔΕΗ της εποχής του κ. Φωτόπουλου που απεγνωσμένα προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες να υπερασπιστεί, με κάποιας μορφής επιχειρήματα, η αξιωματική αντιπολίτευση και πλαισιώνεται και από χυδαίες προσεγγίσεις από διάφορους δορυφόρους του ΣΥΡΙΖΑ; ή θέλουμε μια δυναμική ΔΕΗ της ανάπτυξης που θα θωρακίζει και την επιχείρηση αλλά και τα ελληνικά νοικοκυριά;» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για την συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο κ. Οικονόμου είπε: «Δεν έχω κανένα σχόλιο για τις δηλώσεις και τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού. Ο κ. Σαμαράς είναι πρώην πρωθυπουργός, δεν θα σχολιάσω ούτε τις απόψεις, ούτε τις σκέψεις του για κανένα ζήτημα».

Αναφερόμενος στις Γερμανικές εκλογές αφού υπογράμμισε ότι είναι πολύ χαμηλά ποσοστά του αντίστοιχου κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, της Αριστεράς, το οποίο όπως είπε κινείται στο όριο της…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: