Οικονόμου: Κίνητρα για να δυναμώσουν οι ΜμΕ – Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown στη Θεσσαλονίκη

Οικονόμου: Κίνητρα για να δυναμώσουν οι ΜμΕ - Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown στη Θεσσαλονίκη

«Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown, δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης και στην προοπτική στο να πάμε σε lockdown σαν αυτά που είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν. Κατά καιρούς όπου διαπιστώνεται αύξηση σε κρίσιμα μεγέθη της πανδημίας επιβάλλονται κάποια μέτρα. Δεν βρισκόμαστε εκεί αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερωτήσεις κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Αυτό που κάναμε ήταν να επισημάνουμε να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί. Γίνανε οι απαραίτητες συσκέψεις και συνεργασίες με τους υγειονομικούς για το σύστημα υγείας και αυτή είναι μια προσπάθεια που η κυβέρνηση θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα να επισκέπτεται περιοχές, κυρίως εκεί που τα επίπεδα εμβολιασμού είναι χαμηλά και χρειάζεται μια περαιτέρω δραστηριοποίηση και εγρήγορση για να αυξήσουμε τα ποσοστά» πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά τα σχολεία είπε ότι η πεποίθηση και ο στόχος της κυβέρνησης είναι να μείνουν ανοικτά και τα παιδιά να κάνουν μάθημα στις αίθουσες και αυτό όπως σημείωσε βασίζεται σε ένα μελετημένο σχέδιο που έχει εκπονηθεί με βάση και τις οδηγίες των ειδικών. «Αυτό το σχέδιο βασίζεται στο εμβόλιο και τον συχνό έλεγχο και είναι ένα σχέδιο που παρέχει τις εγγυήσεις να παραμείνουν οι αίθουσες ανοικτές» είπε.

Επίσης επισήμανε ότι δεν υπάρχει για την κυβέρνηση άλλο μοτίβο από τη δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων. «Υπάρχει πλαίσιο μέτρων. Δεν υπάρχει άλλο μοτίβο, παρά η παρουσία των φοιτητών εκεί» είπε υπογραμμίζοντας ότι «η πανεπιστημιακή κοινότητα ασπάζεται αυτήν την ανάγκη».

Αναφερόμενος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είπε ότι είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και στις πόλεις, τις κωμοπόλεις και τα χωριά μας αποτελούν το βασικό κομμάτι του παραγωγικού ιστού. «Η κυβέρνηση με τις πολιτικές της από την αρχή κατεξοχήν στηρίζει αυτή την επιχειρηματικότητα με συγκεκριμένες κινήσεις, όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών με την έκπτωση ενοικίου, τις επιστρεπτέες προκαταβολές που περίπου το μισό τους είναι μη επιστρεπτέες και άλλα μέτρα στήριξης όχι μόνο την περίοδο της πανδημία αλλά και πριν» είπε.

«Η πολιτική μας είναι κατεξοχήν μια πολιτική που στηρίζει την μεσαία επιχειρηματικότητα για να την ενισχύσει και να την κάνει πιο ανθεκτική. Της δίνει κίνητρα έτσι ώστε μέσα από συγχωνεύσεις να μπορέσουν να διευρύνουν την εμβέλεια τους, να διευρύνουν την πελατεία τους, την αγοραστική τους στόχευση, να μπορούν να έχουν ευκολότερη…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: