Οικονόμου: Ο κ. Μπογδάνος έκανε λάθος – Ανάλογα λάθη δεν θα γίνονται ανεκτά στο μέλλον

Οικονόμου: Ο κ. Μπογδάνος έκανε λάθος - Ανάλογα λάθη δεν θα γίνονται ανεκτά στο μέλλον

«Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι πάντα μία επιλογή, που εξακολουθεί να υπάρχει, ωστόσο η προτεραιότητα μας στο αμέσως προσεχές διάστημα είναι η εφαρμογών των ισχύοντων μέτρων και η επιτάχυνση του ρυθμού των εμβολιασμών στους ανηλίκους, αλλά και στις άλλες ηλικιακές ομάδες. Παρακολουθούμε και αξιολογούμε τα μεγέθη και τα δεδομένα, όπως διαμορφώνονται και αναλόγως θα επιλέγουμε τα κατάλληλα εργαλεία» σημείωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στο briefing των πολιτικών συντακτών σχετικά με την εμβολιαστική εκστρατεία και την εν γένει πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην χώρα μας.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση «θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι εφικτό σε επίπεδο επικοινωνιακό, ώστε να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες να εμβολιαστούν. Δυστυχώς, υπάρχει μία ομάδα συμπολιτών μας, που επιμένει να μην κάνει χρήση του «δώρου» της επιστήμης, ήτοι του εμβολίου. Δεν θα σταματήσουμε να παροτρύνουμε τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, είμαστε εδώ για να κάνουμε ό,τι απαιτείται, ώστε να διαφυλάξουμε την κεντρική μας προτεραιότητα, να μην ξανακλείσει η Οικονομία, να μην ξανακλείσει η ζωή μας». Ερωτηθείς, δε, για το κατά πόσον, οι συνοδοί ασθενών σε δημόσια ή ιδιωτικά ιατρικά ιδρύματα υποχρεούνται να υποβληθούν σε rapid tests, καίτοι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι θα απευθυνθεί στο Υπουργείο Υγείας και θα επανέλθει, ωστόσο, επικαλέστηκε προσωπική του εμπειρία, όπου όντας ο ίδιος συνοδός ασθενούς υπεβλήθη σε rapid test.

Σε άλλη ερώτηση για το κατά πόσον επίκειται το «κλείσιμο» των λεγόμενων mega – εμβολιαστικών κέντρων, ο κ. Οικονόμου απήντησε πως «θα γίνει η απαραίτητη αναδιατάξη υγειονομικών για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί. Τα κέντρα και οι υποδομές θα παραμείνουν για να μπορέσουν να προσφέρουν με την ίδια αποτελεσματικότητα την πρόσβαση των πολιτών στον εμβολιασμό. Μικροαλλαγές θα γίνουν, αλλά δεν θα αλλάξει η μεγάλη εικόνα».

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ επανέλαβε, εξάλλου, πως η διερεύνηση για τα ψευδή πιστοποιητικά είναι σε εξέλιξη, ενώ μετά και την ενεργοποίηση και των παιδιάτρων στη μάχη υπέρ του εμβολιασμού των ανηλίκων, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τα αποτελέσματα θα είναι ενισχυτικά της προσπάθειας, που ήδη καταβάλλεται.

Στο μέτωπο της Οικονομίας και ειδικότερα σε ερώτηση εάν επίκεινται και άλλα μέτρα στήριξης του εισοδήματος των πολιτών, όπως η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: