Οικονόμου: Οι επιχειρήσεις θα δουν την στήριξη πολύ πιο έντονα και ουσιαστικά από αυτό τον μήνα

Οικονόμου: Οι επιχειρήσεις θα δουν την στήριξη πολύ πιο έντονα και ουσιαστικά από αυτό τον μήνα

«Η ελληνική κυβέρνηση, προφανώς, θα προσαρμόσει και τις δικές της επιλογές και παρεμβάσεις στο ενεργειακό θέμα» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3» και τόνισε «είναι πολύ σημαντικό ότι η παρέμβαση αυτή του πρωθυπουργού εντάχθηκε στα συμπεράσματα του συμβουλίου χθες. Κάτι που δείχνει ότι έχει πάρει τον δρόμο της η επεξεργασία προτάσεων και πολύ ουσιαστικών παρεμβάσεων. Ήδη ο υπουργός Ενέργειας, με άλλους Ευρωπαίους συναδέλφους του, ζήτησε έκτακτη σύγκληση των υπουργών Ενέργειας, για να κινηθούμε προς την κατεύθυνση αυτή».

«Ακούγονται συγκεκριμένα μέτρα που έχουν να κάνουν, ενδεχομένως, και με τη διαμόρφωση ενός Ταμείου Στήριξης, αλλά και με το πιο σημαντικό, κατά την άποψή μας, δηλαδή, να μπορεί να παρέμβει η ίδια η Ευρώπη στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνονται οι τιμές στην αγορά ενέργειας. Τα εργαλεία μπορεί να είναι πολλά. Παραγγέλνοντας σε μεγαλύτερη κλίμακα και μεγαλύτερες ποσότητες, κλείνοντας συμβόλαια, δίνοντας τη δυνατότητα δημιουργίας ενός Ταμείου από το οποίο θα μπορούν τα κράτη να ενισχύουν τους καταναλωτές τους. Υπάρχουν διάφορες σκέψεις και ιδέες αυτή τη στιγμή» είπε.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι μέχρι να υλοποιηθούν τα μέτρα σε επίπεδο Ευρώπης, η κυβέρνηση θα προσαρμόσει τη στρατηγική μας στις απαιτήσεις. «Θα συνεχίσουμε, έτσι κι αλλιώς, την πολιτική στήριξης απέναντι στις ανατιμήσεις για νοικοκυριά, για επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις θα δουν την στήριξη πολύ πιο έντονα και ουσιαστικά από αυτό τον μήνα. Από εκεί και πέρα, και προς εκείνους που είναι και πιο ευάλωτοι και πιο αδύναμοι, προφανώς και θα προσαρμόσουμε τη στρατηγική μας» είπε.

«Είμαστε αντιμέτωποι με πράγματα, τα οποία είναι πρωτόγνωρα. Από την άλλη, δεν μπορεί να μείνεις αδιάφορος όταν δοκιμάζονται τόσο πολύ οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας. Γι’ αυτό και λέμε ότι πολύ μετρημένα, κάνοντας ταυτόχρονα ό,τι μπορούμε για να αποδίδει η οικονομία και να δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος, με σώφρονα και συνετό τρόπο οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση», σημείωσε και πρόσθεσε «δεν μπορεί να καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια. Ούτε, βεβαίως, να ρίξουμε τη χώρα στα βράχια».

«Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας να έχει το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα όλο αυτό στη ζωή των ανθρώπων και κυρίως σε εκείνους που είναι οι περισσότερο ευάλωτοι ή οικονομικά πιο αδύναμοι» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Για την ενεργειακή επάρκεια είπε ότι μέχρι στιγμής δεν παρατηρούνται κάποιες…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: