Οικονόμου: Οι προβλέψεις περί εκλογών είναι εκτός τόπου και χρόνου

Οικονόμου: Οι προβλέψεις περί εκλογών είναι εκτός τόπου και χρόνου

«Οι προβλέψεις αυτές είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση για την πρόβλεψη του Αλέξη Τσίπρα περί εκλογών. «Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα, αρραγή ενότητα και αποφασιστικότητα και μέλημα του πρωθυπουργού είναι κάθε ημέρα που περνάει να παίρνουμε εκείνες τις αποφάσεις και στο εσωτερικό και σε συνεργασία με τους εταίρους μας στο εξωτερικό για να έχουμε την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των πολύ δυσμενών συνεπειών των πρωτοφανών εξελίξεων που ζούμε σε παγκόσμιο επίπεδο» είπε.

«Έχουμε πει πολλές φορές ότι οποιαδήποτε συζήτηση περί εκλογών αυτή την χρονική στιγμή είναι εκτός τόπου και χρόνου» σημείωσε απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Αναφερόμενος στις προσδοκίες της κυβέρνησης από την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν είπε «Το γεγονός ότι έχουμε με την Τουρκία διαφωνίες δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να συζητάμε. Ο πρωθυπουργός προσέρχεται με ρεαλισμό στη συζήτηση αυτή, οι θέσεις μας είναι γνωστές και είναι θέσεις που εδράζονται στο διεθνές δίκαιο και αυτό μας δίνει επιπλέον αυτοπεποίθηση. Από την άλλη είναι σαφές ότι και οι δύο χώρες παρά τις διαφορές μας αντιμετωπίζουμε μια σειρά από κοινές προκλήσεις μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που αφορούν την ευρύτερη περιοχή μας και είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών να αναζητήσουμε κοινούς τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων αυτών, πολλώ δε μάλλον σε ένα πνεύμα που έχει διαμορφωθεί διεθνώς, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, ένα πνεύμα απερίφραστης καταδίκης κάθε απόπειρας αναθεωρητισμού, αμφισβήτησης του διεθνούς δικαίου αλλά και της κατάφορης παραβίασης της ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας χωρών».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν αναβαθμίζεται ο ρόλος της Τουρκίας σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση με την πολιτική της έχει αναβαθμίσει το γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό αποτύπωμα της χώρας πολύ σημαντικά το τελευταίο διάστημα. «Αυτό προκύπτει από τις ισχυρές διμερείς συμφωνίες που έχουμε υπογράψει, από τις πρωτοβουλίες που παίρνει ο πρωθυπουργός σε επίπεδο ΕΕ για μια σειρά από ζητήματα, την κλιματική αλλαγή, την πανδημία για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Η χώρα μας έχει ένα ιδιαίτερο, πολιτικό, ιστορικό και ηθικό βάρος στην ΕΕ που της επιτρέπει να πρωταγωνιστεί σε μια σειρά από κρίσιμες αποφάσεις και να συμμετέχει στις συζητήσεις που αφορούν στον τρόπο αντιμετώπισης των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και ο πλανήτης με…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: