Οικονόμου: Ποια μέτρα εφαρμόζονται σταδιακά από την αρχή του 2023

«Τη χρονιά που πέρασε παρά το δυσχερέστατο παγκόσμιο περιβάλλον η Ελλάδα άντεξε στις πιέσεις και μπόρεσε να σημειώσει σημαντικά βήματα προόδου στην οικονομία, στην οργάνωση του κράτους, στην αμυντική και διπλωματική θωράκιση της πατρίδος», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, την πρώτη για το 2023, ενώ μίλησε και για τα μέτρα που εφαρμόζονται σταδιακά από την αρχή του 2023

«Οι μεγάλες αλλαγές και βελτιώσεις δεν έγιναν πάντοτε όσο αισθητές θα μπορούσαν, όσο αισθητές θα τους άξιζε γιατί τις θόλωναν συχνά τα μεγάλα προβλήματα που επισώρευσαν οι διεθνείς κρίσεις. Όμως όλοι οι Έλληνες ξέρουν και ξέρουν από προσωπική εμπειρία πια ότι οι φόροι μειώθηκαν ραγδαία, ότι προστατεύονται από την ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα, ότι απολαμβάνουν χιλιάδες ψηφιακές ευκολίες στις συναλλαγές τους με το δημόσιο. Ότι το μεταναστευτικό είναι υπό έλεγχο, οι συντάξεις αποδίδονται στην ώρα τους και μάλιστα αυξημένες, ότι η πατρίδα ενισχύεται σημαντικά αμυντικά κι έχει αναβαθμίσει δραστικά το διεθνές της κύρος. Τα αναχώματα που ορθώνουμε για την ανάσχεση των διεθνών κρίσεων αντέχουν τόσο γιατί η κυβέρνησή μας έχει ισχυρή βούληση να προστατεύσει την κοινωνία όσο και γιατί η στήριξη των πολιτών στην κυβέρνηση είναι ουσιαστική», τόνισε. «Και είναι ουσιαστική γιατί μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνίας λειτουργεί μια διαλεκτική αλήθειας», πρόσθεσε.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι έχουμε πολύ και δύσκολο δρόμο μπροστά μας αλλά είμαστε στη σωστή κατεύθυνση και μόλις απελευθερωθούμε από τις πιέσεις θα φανεί ανάγλυφα το μέγεθος της προόδου που συντελείται όλο το τελευταίο διάστημα.

Υπογράμμισε ότι με γνώση και σχέδιο προτεραιότητα είναι η κοινωνία να ευημερεί χωρίς να μένει κανείς πίσω. «Το 2023 τα θετικά αποτελέσματα των πολιτικών μας θα γίνουν ακόμη πιο ορατά γιατί το δύσκολο σκέλος της αντιμετώπισης των κρίσεων και της θεσμικής προετοιμασίας βρίσκεται πίσω μας», είπε και επεσήμανε ότι «η Ελλάδα στην επόμενη τετραετία με ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ θα μπορέσει να αυξήσει τους μισθούς έτσι ώστε να συγκλίνουμε στα επίπεδα των ισχυρότερων χωρών της ΕΕ και ο Έλληνας να υπερβεί οριστικά τη μειονεξία που επισώρευσαν τα χρόνια του μνημονίου». Όπως είπε αυτό θα γίνει μέσω πολιτικών ανάπτυξης που δεν θα διακυβεύουν τη σταθερότητα της χώρας και την αντοχή της οικονομίας.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στον κυβερνητικό προγραμματισμό για το 2023. Είπε ότι το σχέδιο πολιτικής για τη νέα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: